მოამზადეთ ეს გემრიელი, ბიუჯეტური ვეგანური ოჯახური სადილი, ისპანახთან და ტკბილ კარტოფილთან ერთად.
ინგრედიენტები
- 1 ს/კ ქოქოსის ზეთი
- 1 ხახვი, დაჭრილი
- 2 კბილი ნიორი, გახეხილი
- ჯინჯერი ცერის ზომის ნაჭერი, გახეხილი
- 3 ს/კ ტაილანდური წითელი კარის პასტა
- 1 ს/კ გლუვი არაქისის კარაქი
- 500გრ ტკბილი კარტოფილი გაფცქვენით და კუბებად დაჭერით
- 400 მლ ქოქოსის რძე
- 200გრ ისპანახი
- 1 ლაიმი, გამოწურული
- მოხარშული ბრინჯი (სურვილისამებრ)
- მშრალი შემწვარი არაქისი (სურვილისამებრ)
მომზადების მეთოდი:
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1
1 ს/კ ქოქოსის ზეთი გაადნეთ ქვაბში საშუალო ცეცხლზე და დარბილეთ 1 დაჭრილი ხახვი 5 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ 2 გახეხილი კბილი ნიორი და გახეხილი თითის ზომის ნაჭერი ჯანჯაფილი და მოხარშეთ 1 წუთის განმავლობაში.
ნაბიჯი 2
შეურიეთ 3 ს/კ ტაილანდური წითელი კარის პასტა, 1 ს/კ გლუვი არაქისის კარაქი და 500 გრ ტკბილი კარტოფილი, გაფცქვნილი და ნაჭრებად დაჭრილი, შემდეგ დაამატეთ 400 მლ ქოქოსის რძე და 200 მლ წყალი.
ნაბიჯი 3
მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ თავდახურული 25-30 წუთის განმავლობაში ან სანამ ტკბილი კარტოფილი არ დარბილდება.
ნაბიჯი 4
აურიეთ 200 გრ ისპანახი და 1 ლაიმის წვენი და კარგად შეაზავეთ. მიირთვით მოხარშულ ბრინჯთან ერთად და თუ გსურთ ცოტა ხრაშუნა, მოაყარეთ რამდენიმე მშრალი შემწვარი არაქისი.
მკვებავი ერთეული ერთ პორციაზე:
კკალ |
387 |
|
ცხიმი |
25 გრ |
|
გაჯერება |
18 გრ |
|
ნახშირწყლები |
32 გრ |
|
შაქრები |
15 გრ |
|
ბოჭკოვანი |
7 გრ |
|
ცილა |
6 გრ |
|
დაბალი |
მარილი |
0.6 გრ |