- მიკროტალღურ ღუმელში ქილების სტერილიზაციას აქვს მრავალი უპირატესობა სხვა მეთოდებთან შედარებით. გარდა იმისა, რომ მიკროტალღური ღუმელის გამოყენება მნიშვნელოვნად ამცირებს პროცედურის დროს, დამწვრობის რისკსაც.
მიკროტალღურ ღუმელში მოათავსეთ წინასწარ გარეცხილი ქილები,
დაარეგულირეთ მოწყობილობის სიმძლავრე 700-800 ვტ-მდე, ხოლო დრო დამოკიდებულია ქილის მოცულობაზე. ლიტრზე ნაკლები ქილაებისთვის დააყენეთ დრო 2-3 წუთზე, ლიტრიანი ან ორლიტრიანი ქილებისთვის – 5 წუთი, სამ ლიტრიანი ქილებისთვის – 7 წუთი.
გამოაღეთ მიკროტალღური ღუმელის კარი, ჩაიცვით ღუმელის ხელთათმანები და ამოიღეთ ქილები მოწყობილობიდან. გამოიყენეთ მხოლოდ მშრალი ხელთათმანები, ხოლო ქილების ამოღებისას დაიჭირეთ არა თავის ნაწილით, არამედ გვერდებით. შემდეგ დადეთ ქილები სუფთა პირსახოცზე თავით ქვემოთ.
ჯემის ქილების დეზინფექციისთვის უმჯობესია გამოიყენოთ მშრალი სტერილიზაციის მეთოდი. ამისათვის ჩადეთ ცარიელი ქილები მიკროტალღურ ღუმელში და მათთან ერთად 2/3 წყლით სავსე ჭიქა. აუცილებელია ჭურჭლის სტერილიზაცია 700-800 ვტ-ზე, სანამ წყალი არ ადუღდება ჭიქიდან (5 წუთამდე).
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi