პარასკევი, მაისი 9, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარისამზარეულოს აქსესუარებიმიკროტალღურ ღუმელში გავასტერილოთ თუ არა ქილები

მიკროტალღურ ღუმელში გავასტერილოთ თუ არა ქილები

  1. მიკროტალღურ ღუმელში ქილების სტერილიზაციას აქვს მრავალი უპირატესობა სხვა მეთოდებთან შედარებით. გარდა იმისა, რომ მიკროტალღური ღუმელის გამოყენება მნიშვნელოვნად ამცირებს პროცედურის დროს, დამწვრობის რისკსაც.

მიკროტალღურ ღუმელში მოათავსეთ წინასწარ გარეცხილი ქილები,

დაარეგულირეთ მოწყობილობის სიმძლავრე 700-800 ვტ-მდე, ხოლო დრო დამოკიდებულია ქილის მოცულობაზე. ლიტრზე ნაკლები ქილაებისთვის დააყენეთ დრო 2-3 წუთზე, ლიტრიანი ან ორლიტრიანი ქილებისთვის – 5 წუთი, სამ ლიტრიანი ქილებისთვის – 7 წუთი.

გამოაღეთ მიკროტალღური ღუმელის კარი, ჩაიცვით ღუმელის ხელთათმანები და ამოიღეთ ქილები მოწყობილობიდან. გამოიყენეთ მხოლოდ მშრალი ხელთათმანები, ხოლო ქილების ამოღებისას დაიჭირეთ არა თავის ნაწილით, არამედ გვერდებით. შემდეგ დადეთ ქილები სუფთა პირსახოცზე თავით ქვემოთ.
ჯემის ქილების დეზინფექციისთვის უმჯობესია გამოიყენოთ მშრალი სტერილიზაციის მეთოდი. ამისათვის ჩადეთ ცარიელი ქილები მიკროტალღურ ღუმელში და მათთან ერთად 2/3 წყლით სავსე ჭიქა. აუცილებელია ჭურჭლის სტერილიზაცია 700-800 ვტ-ზე, სანამ წყალი არ ადუღდება ჭიქიდან (5 წუთამდე).

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

author avatar
SheniSupra.ge
#drpkhakadze
READ  გაზქურის გაწმენდის რამოდენიმე მარტივი მეთოდი
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები