სწრაფად მოსამზადებელი ფუნთუშა ჩაისთვის
მარტივი და გემრიელი ფუნთუშის რეცეპტი
ინგრედიენტები:
თბილი რძე – 250 მლ
საფუარი – 1 სკ
ზეთი – 6 სკ
კვერცხი – 1 ცალი
მარილი – 1/4 ჩკ
შაქარი – 1 ჭიქა
ქიშმიში – 1 ჭიქა
ვანილი – 1 შეკვრა
ფქვილი – 500 გრ
მომზადების წესები:
1. თბილ რძეში გახსენით საფუარი, შაქარი და მარილი. გააჩერეთ 10 წუთი. ჩაამატეთ კვერცხი, ზეთი, ქიშმიში, ვანილი და 500 გრ ფქვილი. მოზილეთ კარგად, გააკეთეთ ცომისგან ბურთი, დააფარეთ ცელოფნის პარკი და დადგით ასაფუებლად.
2. ცომის ნახევარი გააბრტყელეთ საცხობ ფორმაში, ნახევრისგან კი გააკეთეთ გრძელი ზოლები, რომლებსაც ლამაზად გადააჯვარედინებთ გაბრტყელებულ ცომზე. კვლავ დაელოდეთ აფუებას, დაახლოებით 30 წთ, მოუსვით რძეში ათქვეფილი კვერცხის გული და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.