გადამწიფებული, გაშავებული ბანანი გადააქციეთ ტკბილ და ფუმფულა ამერიკული სტილის ბლინებად. მიირთვით სიროფით და ხრაშუნა, მოხალული თხილით.
ინგრედიენტები:
350 გრამი ფქვილი
1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
მწიკვი მარილი
2 ძალიან მწიფე ბანანი
2 საშუალო ზომის კვერცხი
1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
250 მლ რძე
კარაქი – შესაწვავად
მომზადების მეთოდი:
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1
ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მწიკვი მარილი მოათავსეთ დიდ თასში. ცალკე თასში ჩანგლით ჩაჭყლიტეთ ძალიან მწიფე ბანანი, შემდეგ ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი და რძე. მშრალი ინგრედიენტებს დაუმატეთ სველი ინგრედიენტები და სწრაფად ათქვიფეთ, რომ მიიღოთ გლუვი, აბრეშუმისებრი ცომი.
ნაბიჯი 2
გააცხელეთ ცოტაოდენი კარაქი ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე. ტაფაზე დაამატეთ 2-3 ს/კ მიღებული მასა და შეწვით რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ ზედაპირზე პატარა ბუშტები არ გამოჩნდება. გადააბრუნეთ ბლინი და შეწვით მეორე მხრიდან 1-2 წუთის განმავლობაში. გაიმეორეთ დარჩენილი ცომით მსგავსად.
ნაბიჯი 3
დაალაგეთ ბლინები თეფშებზე და ზემოდან მოაყარეთ ბანანის ნაჭრები, სასურველი სიროფი და თხილი, სურვილისამებრ.
თითო პორციაზე (3 ბლინი) მკვებავი ერთეული:
კკალ |
484 |
|
ცხიმი |
7 გრ |
|
გაჯერება |
3 გრ |
|
ნახშირწყლები |
87 გრ |
|
შაქრები |
19 გრ |
|
ბოჭკოვანი |
5 გრ |
|
ცილა |
15 გრ |
|
დაბალი |
მარილი |
1.21 გრ |