ლულა-ქაბაბი ცხვრის ხორცით.

0
278
#post_seo_title

მრავალი წლის წინ მსოფლიო აღიარება მოიპოვეს ხორცისგან დამზადებულმა კერძებმა. ლულა-ქაბაბი, ისევე როგორც დონერ-ქაბაბი, იგივე შაურმა, შიშ-ქაბაბი ანუ მწვადი, ინარჩუნებს მის ნამდვილ სახელს და სახეს. აუცილებელია ვიცოდეთ არა მარტო ხორცის სწორად შერჩევა, არამედ მომზადების ტექნოლოგიაც.

მასალად საჭიროა:

ცხვრის ხორცი 1 კილოგრამი

დუმა 100 გრამი

კვერცხი 2 ცალი

ხახვი 2 თავი

კოწახური, მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადება

ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერი, ხახვი, დუმა ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

люля-кебаб

შევაზავოთ მარილით, პილპილით, კოწახურით, გათქვეფილი კვერცხით და ხელით კარგად ავურიოთ 5 წუთის განმავლობაში.

кебаб

ფარში გააჩერეთ მაცივარში 1 საათით.

рецепт люля-кебаба

დაყავით გუნდებად ფარში, თითოეული დაამრგვალეთ, წამოაცვით შამფურზე გრძლად.

как приготовить люля-кебаб

შეწვით ყველა მხრიდან, შეწვის დროს შამფური ატრიალეთ, რომ თანაბრად შეიწვას.

люля-кебаб рецепт фото

ფრთხილად მოვაცალოთ შამფურიდან , გავახვიოთ ლავაშში და ზემოდან მოვაყაროთ დაფქვილი კოწახური შეგიძლიათ სუფრაზე მიიტანოთ ლავაშის გარეშე, დააწყვეთ თეფშზე, მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, მრგვლად დაჭრილი ხახვი და კოწახური. გემრიელად მიირთვით!

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  შვრიის ნამცხვარი შოკოლადით

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ