ლობიო ჩვენი ქვეყნისთვის არც თუ ისე გავრცელებული ბაღის კულტურაა.
მიუხედავად იმისა, რომ ბევრი ადამიანი ჭამს მას, ცოტა თუ ფიქრობს მის გაზრდაზე. ამის მიზეზი პარკოსნების ოჯახის ამ ულამაზესი მცენარის შესახებ ინფორმაციის ნაკლებობაა.
ლობიო ცილებისა და ამინომჟავების შემცველობით, ძალიან ახლოსაა ხორცისა და თევზის შემადგენლობასთან. ეს ფაქტი შეიძლება ძალიან სასარგებლო იყოს როგორც ვეგეტარიანელებისთვის, ასევე ჯანსაღი ცხოვრების წესის მქონე ადამიანებისთვის, რომელშიც მნიშვნელოვანია მცენარეული საკვების მრავალფეროვნება.
ვიტამინის შემცველობა: A, C, B ვიტამინები, კაროტინი. მიკროელემენტები: რკინა, გოგირდი, თუთია, ქლორი, ნატრიუმი, მაგნიუმი, ფოსფორი, კალიუმი. სასარგებლო ნივთიერებებს ასევე შეიძლება დაემატოს სხვადასხვა ამინომჟავები, რომლებიც უკვე აღვნიშნეთ.
ბოჭკოების მაღალი შემცველობის გამო, ლობიოს ჭამა ასუფთავებს ნაწლავებს, ხელს უწყობს მის გამართულ ფუნქციონირებას.
მას აქვს შარდმდენი მოქმედება, ამიტომ გამოიყენება დიეტური კვების დროს ღვიძლის, თირკმელების, შარდის ბუშტის და ა.შ
საკვებში მისი მიღება დადებითად მოქმედებს ნერვულ სისტემაზე, ახდენს ანტიდეპრესანტების მოქმედებას.