ლიმონჩელო პირველად მეოცე საუკუნის დასაწყისში დამზადდა და მას შემდეგ იტალიურ რივიერაზე ზაფხულისა და მზის შუქის სინონიმი გახდა. წარმოშობით სამხრეთ-დასავლეთ იტალიის კამპანიის რეგიონიდან, ეს ლიქიორი იყო ერთ-ერთი ყველაზე კლასიკური ლიქიორი და ოჯახის ტრადიციებისა და სადილის რიტუალების ნაწილი.
ფოტო: unsplash.com/tamarushphotos
ლიმონჩელო მზადდება ლიმონის ცედრით, წყლით, ალკოჰოლით და შაქრით. ამ ტკბილ და ოდნავ მჟავე სასმელს ტრადიციულად გაცივებულს მიირთმევენ, როგორც წესი, სადილის შემდეგ.
შემდეგ ვიდეოში, Food Insider-ის კლაუდია რომეო მიემგზავრება ვიეტრიში, ამალფის სანაპიროზე ულამაზეს ქალაქში, რომელიც ცნობილია ამალფის მასიური ლიმონების წარმოებით და გვაჩვენებს, თუ როგორ მზადდება საუკეთესო ლიმონჩელო.
თუ გსურთ საკუთარი ლიმონჩელოს დამზადება, დაგჭირდებათ:
10 ლიმონი
1 ლიტრი არაყი
3 ჭიქა შაქარი
4 ჭიქა გამოხდილი ან გაფილტრული წყალი
საკმარისია დალუქული ბოთლები ან ქილები 2 ლიტრი სითხის შესავსებად
ჯერ კარგად გაასუფთავეთ ლიმონები. შემდეგ სახეხით გახეხეთ ყველა ლიმონი, მოათავსეთ ცედრა დიდ ქილაში და მოასხით ლიტრი არაყი. შეინახეთ კონტეინერი ოთახის ტემპერატურაზე ერთი კვირის განმავლობაში.
ქვაბში შეურიეთ შაქარი და წყალი და გააჩერეთ ადუღების გარეშე 15 წუთის განმავლობაში. ნარევი უნდა გახდეს სქელი და სიროფი. გაჟღენთილი არაყის შერევამდე დატოვეთ ბოლომდე გასაციებლად. გაანაწილეთ ნარევი დახურულ ქილებში ან ბოთლებში და მჭიდროდ დაახურეთ. შეინახეთ ნარევი ოთახის ტემპერატურაზე ორი კვირის განმავლობაში. ორი კვირის შემდეგ თქვენი ლიმონჩელო მზად იქნება!
რჩევა გემოს მეტი სიამოვნებისთვის: სასმელის მიტანამდე მოათავსეთ ქილები საყინულეში, სანამ კარგად არ გაცივდება!
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით
ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkim