ლიმონის წვენით მომზადებული კიტრის მწნილი უფრო გემრიელია, ვიდრე ძმრით. ვჭამ კიტრს და ვაყოლებ მარინადს. ძალიან უხდება ყველა სეზონს.

0
81
#post_seo_title

კიტრის სეზონზე აქტუალურია მისი დაკონსერვება, დიასახლისებს უჩნდებათ თავსატეხი, როგორ დაამწნილონ ისე, რომ გემრიელიც იყოს და არც გაფუჭდეს. ბევრი კონსერვანტია, რომელიც გამოიყენება ხილის და ბოსტნეულის დაკონსერვების დროს. კლასიკური ვარიანტია ძმარი. ის საშუალებას იძლევა ბოსტნეული არ გაფუჭდეს ხანგრძლივი დროის განმავლობაში და მინიმუმ რამდენიმე ვიტამინიც შევინარჩუნოთ. ძმარი ასევე აძლევს კერძს მჟავე გემოს.

ძმარი შეიცავს ალკოჰოლს, რომელიც ბევრს არ მოსწონს, შეგიძლიათ ის შეცვალოთ მეორე ბუნებრივი კონსერვანტით, ლიმონით, სასიამოვნო გემოს და არომატს მიიღებთ. შემოგთავაზებთ კიტრის მწნილის რეცეპტს ლიმნით.

 

ლიმონის წვენით მომზადებული კიტრის მწნილი უფრო გემრიელია, ვიდრე ძმრით. ვჭამ კიტრს და ვაყოლებ მარინადს. ძალიან უხდება ყველა სეზონს. | შენი სუფრა

კიტრის მარინადი ზამთრისთვის

შემადგენლობა

600 გრ კიტრი
1 ლიმონი
4 კბილი ნიორი
2 ღერი კამა
2 დაფნის ფოთოლი
1 მიხაკის კვირტი
1/2 ჩ/კ. მდოგვის მარცვალი
3 მარცვალი შავი პილპილი
3 მარცვალი სურნელოვანი პილპილი
1 ლ წყალი
150 გ შაქარი
40 გრამი მარილი

მომზადება

ამ რაოდენობის ინგრედიენტებით 2 ლიტრიანი ქილა შეივსება. გააჩერეთ კიტრი ცივ წყალში რამდენიმე საათით. შემდეგ გარეცხეთ და კუთხეები ორივე მხარეს მოაჭერით.

 

ლიმონის წვენით მომზადებული კიტრის მწნილი უფრო გემრიელია, ვიდრე ძმრით. ვჭამ კიტრს და ვაყოლებ მარინადს. ძალიან უხდება ყველა სეზონს. | შენი სუფრა

სტერილურ ქილაში ძირში ჩადეთ კამა, შემდეგ კი ყველა სანელებელი. ქილაში მჭიდროდ ჩააწყვეთ კიტრი,  დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 20 წუთი.

 

ლიმონის წვენით მომზადებული კიტრის მწნილი უფრო გემრიელია, ვიდრე ძმრით. ვჭამ კიტრს და ვაყოლებ მარინადს. ძალიან უხდება ყველა სეზონს. | შენი სუფრა

ჩაასხით წყალი ქვაბში. თუ ლიტრზე ნაკლებს მიიღებთ, დაამატეთ წყალი. გახსენით შაქარი და მარილი წყალში. კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ.

 

ლიმონის წვენით მომზადებული კიტრის მწნილი უფრო გემრიელია, ვიდრე ძმრით. ვჭამ კიტრს და ვაყოლებ მარინადს. ძალიან უხდება ყველა სეზონს. | შენი სუფრა

ადუღებული წყალი დაასხით კიტრს და ზემოდან დაადეთ დაჭრილი ლიმონის ნაჭრები. სწრაფად მოხუფეთ ქილა, გადააბრუნეთ და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე გაციებამდე.

 

ლიმონის წვენით მომზადებული კიტრის მწნილი უფრო გემრიელია, ვიდრე ძმრით. ვჭამ კიტრს და ვაყოლებ მარინადს. ძალიან უხდება ყველა სეზონს. | შენი სუფრა

რამდენიმე დღის შემდეგ შეგიძლიათ დატკბეთ მზა კიტრით. არ არის აუცილებელი, დაველოდოთ ზამთარამდე. ლიმნის წვენით გაჯერებულ კიტრს აქვს ძალიან სასიამოვნო გემოთი, ისინი ასევე უხდება ზაფხულში მწვადს.

 

ლიმონის წვენით მომზადებული კიტრის მწნილი უფრო გემრიელია, ვიდრე ძმრით. ვჭამ კიტრს და ვაყოლებ მარინადს. ძალიან უხდება ყველა სეზონს. | შენი სუფრა

თუ ზამთრამდე შეინახავთ ასეთ კიტრის მარინადს, მოათავსეთ ქილები გრილ და ბნელ ადგილას.

READ  ვინეგრეტი ვაშლითა და მჟავე კომბოსტოთი – გემრიელი სამარხვო სალათა

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ