ეს ლიმონის ტირამისუ კლასიკური იტალიური დესერტის გამაგრილებელი ვერსიაა,
ლიმონის ტურამისუ აერთიანებს ლიმონით გაჯერებულ მასკარპონეს კრემისა და ლიმონის სიროფში გაჟღენთილი ორცხობილას (“სავოიარდი”) ფენებს.
შემადგენლობა, ლიმონის კრემისთვის:1/2 ჭიქა ახალი ლიმონის წვენი (დაახლოებით 2-3 ლიმონი) 1 სუფრის კოვზი ლიმონის ცედრა, 3/4 ჭიქა შაქარი, 3 დიდი კვერცხი, 1/2 ჭიქა უშაქრო კარაქი, დაჭრილი კუბებად.
ლიმონის სიროფისთვის: 1/2 ჭიქა ახალი ლიმონის წვენი, 1/4 ჭიქა წყალი, 1/4 ჭიქა შაქარი
მასკარპონეს კრემისთვის:1 ჭიქა მასკარპონეს ყველი, 1 ჭიქა სქელი ნაღები, 1/2 ჭიქა შაქარი, 1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი,1 სუფრის კოვზი ლიმონის ცედრა.
ასაწყობად: 24 ცალი “სავოიარდი” 1/4 ჭიქა შაქარი, ახალი ლიმონის ნაჭრები და ცედრა, გასაფორმებლად.
მომზადების წესი: საშუალო ქვაბში შეურიეთ ლიმონის წვენი, ცედრა, შაქარი და კვერცხები.
მუდმივად ურიეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ მასა შესქელდება და კოვზის უკანა მხარეს არ აიკრავს (დაახლოებით 7-9 წუთი).
გადმოიღეთ ცეცხლიდან და დაამატეთ კარაქის კუბიკები, შემდეგ ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ლიმონის კორდი გადაიტანეთ ჯამში, გადააფარეთ პარკი (შეეხოს ზედაპირს, რათა არ წარმოიქმნას ქერქი) და შედგით მაცივარში გასაგრილებლად.
პატარა ქვაბში შეურიეთ ლიმონის წვენი, წყალი და შაქარი საშუალო ცეცხლზე.
ურიეთ, სანამ შაქარი მთლიანად არ დაიშლება, შემდეგ გადმოიღეთ ცეცხლიდან და გააცივეთ.
დიდ ჯამში ათქვიფეთ მასკარპონეს ყველი, ფხვიერი შაქარი და ვანილის ექსტრაქტი, სანამ ერთგვაროვანი კრემისებრი მასა არ მიიღება.
სხვა ჯამში ათქვიფეთ სქელი ნაღები, სანამ რბილი მასის ფორმას არ მიიღებს.
ფრთხილად შეურიეთ ათქვეფილი ნაღები მასკარპონეს ნარევს.
დაუმატეთ ლიმონის ცედრა სუფთა და მჟავე არომატისთვის.
სწრაფად ამოავლეთ “სავოიარდი” გაგრილებულ ლიმონის სიროფში (არ დატოვოთ დიდხანს).
ჩააწყვეთ გაჟღენთილი ორცხობილის ფენა საცხობი ფორმის ძირში.
თანაბრად გადაანაწილეთ მასკარპონეს კრემის ნახევარი ფენად.
მასკარპონეს კრემის თავზე უხვად დაადეთ ლიმონის კრემის ფენა.
გაიმეორეთ პროცესი მეორე ფენისთვის.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები