სამშაბათი, აპრილი 22, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარიბლოგიროგორ მოვამზადოთ კომპოტი სტერილიზაციის გარეშე

როგორ მოვამზადოთ კომპოტი სტერილიზაციის გარეშე

კომპოტი სტერილიზაციის გარეშე – ნიშნავს ხილის სრულფასოვანი არომატის და სარგებლიანობის შენარჩუნებას,

თანაც კომპოტის დამზადების პროცესს ბევრად უფრო მარტივსა და სწრაფს ხდის. ამ მეთოდით მომზადებული კომპოტი  უზრუნველყოფს, რომ სამზარეულო და  მომზადების პროცესი სასიამოვნო და ადვილად შესასრულებელი იყოს.

სტერილიზაცია, ტრადიციულად, დროისა და ენერგიის მსხვილი რესურსია, რომელსაც მოითხოვს კონსერვების დამზადება. არასტერილური მეთოდი მოითხოვს ნაკლებ დროს და სირთულეს, ასევე ხილის ბუნებრივი ვიტამინებისა და მინერალების უკეთესად შენარჩუნებას.

როგორ მოვამზადოთ კომპოტი სტერილიზაციის გარეშე?

კომპოტის ხარისხი დიდწილად დამოკიდებულია ხილის სიმწიფეზე და ხარისხზე. აირჩიეთ ახალი, ორგანული ხილი, რათა მიიღოთ საუკეთესო შედეგი.

კარგად გარეცხეთ ხილი და გაწმინდეთ კანი. თუ გსურთ, შეგიძლიათ დაჭრათ უფრო პატარა ნაჭრებად, რომ მარტივად ჩაეტიოს ქილაში.

გაავსეთ ქილა 2/3-ით ხილით. ზედა 1/3 დატოვეთ სითხისთვის, რომელიც იქნება წყლის და შაქრის ნარევი.

მოადუღეთ წყალი და დაამატეთ შაქარი გემოვნებით. შეამოწმეთ სიროფის სიმაგრე, რათა არ გახდეს ზედმეტად ტკბილი ან სუსტი.

სიროფის გაცივების შემდეგ ჩაასხით ხილით სავსე ქილაში, ისე რომ დაფაროს ხილი. მჭიდროდ დახურეთ ქილის თავსახური, რათა არ მოხვდეს ჰაერი.

არასტერილიზებული კომპოტი საუკეთესოა მაცივარში შენახვისთვის, რაც უზრუნველყოფს მისი სარგებელის  ხანგრძლივად შენარჩუნებას. კომპოტი უნდა შენახულ იქნას 0-4°C ტემპერატურაზე, რაც უზრუნველყოფს ხილის ყველა თვისების შენარჩუნებას.

სტერილიზაციის გარეშე კომპოტის მომზადება საშუალებას აძლევს ნებისმიერ მსურველს, მარტივად, უსაფრთხოდ და სწრაფად მოამზადოს სასარგებლო კომპოტი. ეს მეთოდი კომფორტული და პრაქტიკულია ყველა ოჯახისთვის.

კითხვის გაგრძელება 

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

author avatar
SheniSupra.ge
#drpkhakadze
READ  როგორ მოვამზადოთ ჯანსაღი დესერტი ხაჭოსა და კისელისგან
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები