არ გამოტოვოთ! ეს კლასიკური რეცეპტი თქვენს პასკას სრულყოფილს გახდის!
კლასიკური პასკა ერთ-ერთი ყველაზე ტრადიციული სააღდგომო ნამცხვარია, რომელიც განსაკუთრებულად პოპულარულია საქართველოსა და სხვა ქრისტიანულ ქვეყნებში. მისი მომზადება გარკვეულ დროსა და გულმოდგინებას მოითხოვს, მაგრამ შედეგი ნამდვილად ღირს. წარმოგიდგენთ კლასიკური პასკის რეცეპტს, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ.
ინგრედიენტები: 1 კგ ფქვილი, 500 მლ რძე, 250 გრ შაქარი, 200 გრ კარაქი, 4 კვერცხი, 50 გრ ახალი საფუარი (ან 10 გრ მშრალი საფუარი) 1 ჩ/კ ვანილი, 1/2 ჩ/კ მარილი, 100 გრ ქიშმიში, 100 გრ დაჭრილი ნუში ან თხილი, 1 ჩ/კ ლიმონის ცედრა, 1 ჩ/კ კონიაკი (სურვილისამებრ)
მომზადების წესი:
1. საფუვრის გააქტიურება: თბილი რძეში გახსენით საფუარი და დაუმატეთ 1 ს.კ. შაქარი და 2 ს.კ. ფქვილი. დატოვეთ თბილ ადგილას 15-20 წუთით, სანამ მასა ამოვიდეს.
2. ცომის მომზადება: დიდ თასში ათქვიფეთ კვერცხები შაქართან ერთად, დაუმატეთ დარბილებული კარაქი, ვანილი, ლიმონის ცედრა და კონიაკი. თანდათან დაუმატეთ ამოსული საფუარი და გაცრილი ფქვილი. მოზილეთ რბილი ცომი და ბოლოს დაამატეთ ქიშმიში და თხილი. კარგად გადაზილეთ და დატოვეთ თბილ ადგილას 1.5-2 საათით, სანამ ცომი მოცულობაში გაორმაგდება.
3. პასკის ცხობა: ცომი გაყავით სასურველ ნაწილებად და მოათავსეთ პასკის ფორმებში. დატოვეთ დამატებით 30 წუთი ამოსასვლელად. წინასწარ გაცხელებულ 180°C ღუმელში გამოაცხვეთ 40-50 წუთი, სანამ ზედაპირი ოქროსფერი გახდება.
4. გალამაზება: შეგიძლიათ დაამშვენოთ შაქრის პუდრით, გლაზურით ან სხვადასხვა დეკორატიული ელემენტებით.
ცომის მოზელვისას არ უნდა იყოს ძალიან მჭიდრო, რათა პასკა ჰაეროვანი გამოვიდეს.
ქიშმიში წინასწარ დაალბეთ თბილ წყალში ან კონიაკში, რომ უფრო რბილი იყოს.
არ გააღოთ ღუმელის კარი პირველი 20-25 წუთის განმავლობაში, რათა ცომი კარგად ამოიზარდოს.
ამ რეცეპტის მიხედვით მომზადებული პასკა გამორჩეულად არომატული და გემრიელი გამოვა. სცადეთ და გაუზიარეთ ოჯახის წევრებს სააღდგომოდ!
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
შენი კალკულატორი, გამოიყენეთ ეს კალკულატორი თქვენი სხეულის მასის ინდექსის (BMI) შესამოწმებლად
კალკულატორი – მიუთითე სქესი და სიმაღლე და გაიგე შენი იდეალური წონა
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi