კლასიკური დელიკატესის ძალიან გემრიელი და საკმაოდ პიკანტური ვერსია.

0
27
#post_seo_title

თაფლის ნამცხვარი ლიმონის კრემით, განუმეორებელი გემო და კლასიკა

ათასობით დიასახლისს გულწრფელად სჯერა, რომ თაფლის ნამცხვარი საბჭოთა მზარეულებმა გამოიგონეს. უდავოა, რომ ეს დელიკატესი მართლაც ძალიან პოპულარული გახდა საბჭოთა პერიოდში. მაგრამ სინამდვილეში, თაფლის ნამცხვრის პირველი პროტოტიპები ევროპაში მე -12 საუკუნეში გამოაცხვეს. თანამედროვე თაფლის ნამცხვარი შექმნილია იმპერატრიცა ელიზაბეტ ალექსეევნას, ალექსანდრე I-ის მეუღლის პირადი მზარეულის მიერ. ისე, დღევანდელი თაფლის ნამცხვარი ლიმონის კრემით მეტყველებს იმაზე, რომ კლასიკური რეცეპტიც კი ყოველთვის შეიძლება გაუმჯობესდეს!

კლასიკური დელიკატესის ძალიან გემრიელი და საკმაოდ პიკანტური ვერსია.

მნიშვნელოვანი დეტალი

თაფლის ნამცხვარს ბევრი უარყოფს მისი ზედმეტი სიტკბოს გამო. და ამ ტორტის მომზადება საკმაოდ რთულია. ლიმონის კრემი აღმოფხვრის პირველ პრობლემას, დელიკატესს აძლევს მჟავე გემოს. გარდა ამისა, ოსტატმა შეფ-მზარეულმა იმუშავა ამ თაფლის ნამცხვრის რეცეპტზე, აღმოფხვრა რამდენიმე ყველაზე პრობლემური ნაბიჯი.

კლასიკური დელიკატესის ძალიან გემრიელი და საკმაოდ პიკანტური ვერსია.

ბისკვიტის ინგრედიენტები

280 გრ ფქვილი

200 გრ თაფლი

150 გრ შაქარი

1,5 ს.კ.  მცენარეული ზეთი

2 ჩ.კ. ფქვილი

5 ქათმის კვერცხი

კრემის ინგრედიენტები

1 ლიტრი რძე

160 გრ შაქარი

80 გრ სიმინდის სახამებელი

1 დიდი ლიმონი

4 კვერცხის გული

კლასიკური დელიკატესის ძალიან გემრიელი და საკმაოდ პიკანტური ვერსია.

მომზადება

ცალკე ჯამში აურიეთ კვერცხი და შაქარი, ათქვიფეთ ბლენდერით ფუმფულა მასად. გაადნეთ თაფლი მიკროტალღურ ღუმელში და დაუმატეთ ცომს. ჩაასხით მცენარეული ზეთი, გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი თასში, ისევ აურიეთ ყველაფერი ბლენდერით.

კლასიკური დელიკატესის ძალიან გემრიელი და საკმაოდ პიკანტური ვერსია.

დაასხით ცომი ტაფის პერგამენტით დაფარულ ფსკერზე. გამოაცხვეთ ბისკვიტი 40 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. მზადყოფნა შეამოწმეთ ხის ჯოხით. როდესაც ჯოხი მთლიანად გაშრება, ამოიღეთ ბისკვიტი და დატოვეთ გასაცივებლად.

კლასიკური დელიკატესის ძალიან გემრიელი და საკმაოდ პიკანტური ვერსია.

ცალკე ტაფაში ჩაასხით სახამებელი და შაქარი, დაუმატეთ გულები და სულ ცოტა რძე, აურიეთ. როდესაც მასა ერთგვაროვანი გახდება, დაუმატეთ მთელი დარჩენილი რძე, დადგით საშუალო ცეცხლზე და ურიეთ სანამ კრემი არ შესქელდება. არ მიიყვანოთ ადუღებამდე.

კლასიკური დელიკატესის ძალიან გემრიელი და საკმაოდ პიკანტური ვერსია.

ცალკე თასში ჩაასხით ჯერ კიდევ ცხელი კრემი, მოაყარეთ ლიმონის ცედრა, დაუმატეთ ლიმონის წვენი და ისევ კარგად აურიეთ. დააფარეთ ჰაერგამტარი სახურავი და დატოვეთ გასაცივებლად.

ბისკვიტს მოაჭერით ზემოდან და გვერდები, დააქუცმაცეთ, დარჩენილი ბისკვიტი დავჭრათ 3 თანაბარ ნაწილად. თითოეულ ნამცხვარს წაუსვით კრემი, ასევე წაუსვით ნამცხვრის ზედაპირს და გვერდებს კრემი. ნაფხვენები მოაყარეთ მთელ ნამცხვარს და შედგით მაცივარში რამდენიმე საათით.

კლასიკური დელიკატესის ძალიან გემრიელი და საკმაოდ პიკანტური ვერსია.

სამუშაო დასრულებულია, თაფლის ნამცხვარი ლიმონის კრემით მზად არის. ნამცხვარი ჰაეროვანი და ძალიან გემრიელი იქნება. გემრიელად მიირთვით!

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ