ეს კამის სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

0
232
#post_seo_title

კამის სოუსი ზამთრისთვის

ფანჯრის მიღმა მწვანედ ლივლივებს კამა, თუ გინდათ უფრო დიდხანს დატკბეთ ახალი არომატული ბალახების გემოთი და თუ თქვენც ჩემსავით კამის მოყვარული ხართ, მაშინ გირჩევთ მოამზადოთ ჩემი ერთ-ერთი საფირმო სოუსი – კამა ზამთრისთვის.

იდეალურია კარტოფილის კერძებთან, ხორცთან და თევზთან ერთად. სალათში მხოლოდ ერთი კოვზი ცხარე სოუსი დაგეხმარებათ ცოტა ზაფხულის შეგრძნებაში შუა სიცივეში. უფრო მდიდარი არომატისთვის სცადეთ კამა სხვა მწვანილებთან შეურიოთ. მაგალითად მე რამდენიმე ქილას ქინძთან ერთად ვაკეთებ, ხორცთან შეუდარებელია!

ინგრედიენტები

კამა 1 კონა.

ნიორი 3 კბილი.

ზეითუნის ზეთი 2 ს.კ.

ლიმონი 0,5 ც.

მომზადება

კამის დიდი კონა კარგად გარეცხეთ. ყველა ჭუჭყისა და სხვადასხვა მწერების მოსაშორებლად მწვანილი წყალში 5-10 წუთით დაალბეთ. შემდეგ გააშრეთ კამა.

ეს კამის სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს! | შენი სუფრა

მოაჭერით ღეროები და მოათავსეთ მწვანილი ბლენდერის თასში. ზემოდან მოასხით ნახევარი ლიმონის წვენი.

ეს კამის სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს! | შენი სუფრა

კამას ლიმონის წვენთან ერთად დაუმატეთ ნიორი, ზეითუნის ზეთი (შეიძლება შეიცვალოს მზესუმზირის ზეთით) და ათქვიფეთ კარგად.

ეს კამის სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს! | შენი სუფრა

სოუსი გადაიტანეთ სუფთა, მშრალ ქილაში, დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ მაცივარში.

ეს კამის სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს! | შენი სუფრა

კამის სოუსი შეიძლება დამარილებული იყოს, მაგრამ მირჩევნია არ გამოვიყენო დამატებითი სანელებლები. ისინი არღვევენ მწვანილის უნიკალურ გემოს. არ შეგეშინდეთ ზამთრისთვის ბევრი ქილის გაკეთება. ისინი კარგად ინახება. თუმცა გამოცდილებიდან ვიცი, რამდენიც არ უნდა გააკეთო, მაინც არ არის საკმარისი!

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  ჰერკულესის ფაფა - დაიწყეთ დილა ასე

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ