იოგურტის ტორტი, რომელსაც გამოცხობა არ სჭირდება

0
21
#post_seo_title

ზაფხული შესანიშნავი პერიოდია ხილის სიუხვისა და შესაბამისად მსუბუქი სასმელებისა და დესერტებისა. ერთ-ერთი ასეთია იოგურტის ტორტი, რომელსაც გამოცხობა არ სჭირდება. გამოდის უგემრიელესი და, ამასთან ერთად, საკმაოდ დაბალკალორიულიცაა.

მისი ფუძე შეიძლება იყოს ნებისმიერი ორცხობილა, ხოლო ძირითადი ნაწილი – სხვადასხვა ხილის მიხედვით, ნაირ-ნაირი.

ინგრედიენტები

  • 6 ცალი კივი
  • ნახევარი ჭიქა წყალი
  • 70 გ შაქარი
  • 4 ჩ. კ. ჟელატინი
  • ორი ცალი ბანანი
  • ერთი ს. კ. ლიმონის წვენი
  • ნახევარი ლ იოგურტი
  • 70 გ კარაქი
  • 200 გ ორცხობილა
  • 200 გ ნუშის ფანტელი

მომზადება

  1. ბლენდერში დააქუცმაცე ორცხობილა. დაამატე გამდნარი კარაქი და კარგად აურიე.
  2. 22-24 სმ დიამეტრის მქონე მოსახსნელ ფორმას დააფინე პერგამენტი და მასზე მოათავსე ორცხობილას მასა. კარგად დატკეპნე. შედგი მაცივარში ნახევარი საათით. ამასობაში ჟელატინს დაასხი ნახევარი ჭიქა წყალი.

იოგურტის ტორტი, რომელსაც გამოცხობა არ სჭირდება

  1. სანამ ჟელატინი აფუვდება, გაფცქვენი კივი და 4 მათგანი დაჭერი კუბებად. მოასხი ლიმონის წვენი და მოაყარე შაქარი.

იოგურტის ტორტი, რომელსაც გამოცხობა არ სჭირდება

  1. კივის კუბები დადგი ცეცხლზე 3 წუთის მანძილზე სიმწარის მოსაშორებლად. როცა იგი გაცივდება, დაამატე იოგურტი და ჟელატინი.
  2. ბანანი დაჭერი მრგვლად და მოათავსე ორცხობილაზე ერთ ფენად. დაასხი იოგურტის მასა და შედგი მაცივარში მინიმუმ 6 საათით.

დილით იოგურტის ტორტი ბანანითა და კივით მზად იქნება. ფრთხილად მოხსენი ფორმა და ზემოდან მორთე დაჭრილი კივითა და ნუშის ფანტელით.

გემრიელად მიირთვი და გაუზიარე რეცეპტი შენს მეგობრებს!

მასალის გამოყენების პირობები