თევზი ნიგოზით უგემრიელესი კერძია. გთავაზობთ მისი მომზადების რეცეპტს.
ინგრედიენტები: წყალი, ზეთი, მწიკვი წითელი წიწაკა, მარილი, ყვითელი ყვავილი – 1.00 ჩ/კ. ქინძი – 3 ღერი, ნიორი – 1.00 კბილი. ხახვი – 1.00 პატარა თავი, გატარებული ნიგოზი – 1.5 ჭიქა, თევზი – 500.00 გ.
მომზადების წესი: თევზს მოვაყაროთ მარილი და ზეთში შევწვათ. შეგვიძლია წინასწარ ფქვილში ამოვავლოთ და ისე შევწვათ. ნიგოზი, ნიორი, ქინძი, ხახვი და სანელებლები ავურიოთ და ანადუღარი, ცივი წყლის დამატებით ბლენდერით ავთქვიფოთ. წყალი თანდათან დავუმატოთ სასურველი კონსისტენციის მიღებამდე. შემწვარ თევზს დავასხათ სოუსი, გავაჩეროთ 30 წუთის განმავლობაში და ისე მივიტანოთ სუფრაზე.
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები