გაიგეთ, რომელი ჯიშის ვაშლი არის ყველაზე სასარგებლო ზამთარში
ვაშლი გახეხილი, ან კიდევ ჯემის სახით გიყვართ ალბათ ზოგიერთ თქვენგანს. ზოგიერთი კი უპირატესობას ანიჭებს მომჟავო გემოს. ზამთრის ჯიშები კარგად ინახება გაზაფხულზეც და ზოგჯერ ზაფხულის განმავლობაში ისე, რომ ისინი არ კარგავენ გემოს და ინარჩუნებენ სასარგებლო ნივთიერებებს. ზამთრის ჯიშები ძირითადად ერთი თვის მანძილზე ინახება განსხვავებით შემოდგომა გაზაფხულის ჯიშებისაგან. ბელორუსმა სელექციონერებმა ყინვაგამძლე ჯიშები გამოიყვანეს, რომლებიც მკაცრ ყინვებსაც კი უძლებენ. ასეთი ვაშლის სახეობა ძირითადად შინდისფერია.
ზამთრის ვაშლების გემო მჟავეა. მაგრამ უფრო გრძელია ისინი, უფრო გემრიელია გემო.დიეტოლოგები ამბობენ, რომ ნაყოფი შეიცავს არა უმეტეს 10, 5% შაქარს.
ნაყოფი შეიცავს დიდი რაოდენობით ასკორბინის მჟავას, ამიტომ მათი გამოყენება ხელს უწყობს იმუნიტეტის გაძლიერებას და ხელს უწყობს ორგანიზმს ვირუსების წინააღმდეგ ბრძოლაში.
ვაშლის არჩევისას ყურადღება უნდა მივაქციოთ მის კანს. თუ ზედაპირზე ხილი წებოვანია, მაშინ თავი უნდა შევიკავოთ შეძენისგან, რამდენადაც კანზე აისახება შხამქიმიკატები.
ერთ-ერთი ყველაზე ძვირფასი ჯიშია ეგრეთწოდებული ,,ანტონოვკა” რომელიც მდიდარია რკინით.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები