დესერტის რეცეპტი მოცარტის სამშობლოდან

0
241
#post_seo_title

დესერტის რეცეპტი მოცარტის სამშობლოდან, რომელიც მხოლოდ ცხელი უნდა მიირთვათ

როგორ ვაქციოთ ათქვეფილი ცილები შაქართან ერთად საოცარი გემოს დესერტად, ცნობილია ავსტრიაში უშუალოდ. ჯერ კიდევ კარანტინამდე მოვახერხე მოცარტის სამშობლოში, ზალცბურგში ჩასვლა. და შემიყვარდა არა მხოლოდ ამ შესანიშნავი ქალაქის ბუნების სილამაზე, არამედ დესერტებიც.

დიდი ხნის განმავლობაში ვერ ვბედავდი ყველაზე იდუმალი ავსტრიული დესერტის – ზალცბურგის ნოკერლის მომზადებას, სანამ ეს რეცეპტი არ მივიღე. გამოთქმა „ეშმაკი არ არის ისეთი საშინელი, როგორც დახატულია“ სრულად აღწერს ამ დესერტის მომზადებას.

დესერტი თავისი გარეგნობით განასახიერებს 3 ბორცვს, რომლებიც გარს აკრავს ზალცბურგს, შაქრის ფხვნილი კი თოვლით დაფარული მწვერვალებია. ტრადიციულად ზალცბურგის ნოკერლს მიირთმევენ მოცვის სიროფთან ან კრემთან ერთად. ისე, ძალიან მომეწონა ეს დესერტი შაქრით გახეხილი  ჟოლოთი.

დესერტის რეცეპტი მოცარტის სამშობლოდან | შენი სუფრა

ათქვეფილი ცილები შაქრით

დესერტს სახელწოდებით „ზალცბურგ ნოკერლი“. ღრუბელზე ტკბილი გემო აქვს!

ინგრედიენტები დესერტისთვის

100 გრ შაქარი

5 კვერცხი

50 გრ ჟოლო

2 ს.კ. ფქვილი

1 ს.კ. სახამებელი

0,5 ჩ.კ ვანილის არომატი

ლიმონის კანი

0,5 ჩ.კ ფქვილი

მწიკვი მარილი

შაქრის პუდრა მოსაყრად

ინგრედიენტები სიროფისთვის

50 გრ ჟოლო

40 მლ კრემი

10 გრ შაქარი

მომზადება

გულები გააცალკევეთ ცილებისგან. დაგჭირდებათ 5 ცილა და 3 გული. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ მწიკვი მარილით, სანამ არ ჩამოყალიბდება მყარი მწვერვალები, შემდეგ დაამატეთ შაქარი და განაგრძეთ თქვეფა.

დესერტის რეცეპტი მოცარტის სამშობლოდან | შენი სუფრა

ცალკე თასში გულებს დაუმატეთ ლიმონის ცედრა და ვანილის არომატი. კარგად აურიეთ, შემდეგ კი გულები ჩაასხით ცილოვან მასაში. დაუმატეთ ფქვილი, სახამებელი და გამაფხვიერებელი. ნაზად აურიეთ ყველაფერი სილიკონის ნიჩბით.

დესერტის რეცეპტი მოცარტის სამშობლოდან | შენი სუფრა

საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქის პატარა ნაჭერი, შემდეგ კი მოასხით მასის ნახევარი. ზემოდან თანაბრად გაანაწილეთ ჟოლო, შემდეგ კი მასის მეორე ნახევრიდან ჩამოაყალიბეთ სამი მწვერვალი (გახსოვდეთ, რომ ეს არის მთები ზალცბურგის ირგვლივ და მხოლოდ სამი მათგანია).

დესერტის რეცეპტი მოცარტის სამშობლოდან | შენი სუფრა

გამოაცხვეთ დესერტი 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.
გაითვალისწინეთ, რომ მწვერვალები უნდა იყოს ყავისფერი. თუ ისინი ძალიან სწრაფად დაიბრაწებიან (განკუთვნილ დრომდე), შეამცირეთ ღუმელის ტემპერატურა. და პროცესის დასრულებამდე არ გააღო ღუმელი, თორემ ყველაფერი წასულია, ტემპერატურის ვარდნისგან მწვერვალები დაეცემა.

READ  როგორ მოვხარშოთ კვერცხი თოხლოდ: შეფ-მზარეულის საიდუმლოებები!

დესერტის რეცეპტი მოცარტის სამშობლოდან | შენი სუფრა

სანამ დესერტი ცხვება, შეგიძლიათ მოამზადოთ ჟოლოს სოუსი. ამისათვის, ცალკე კონტეინერში ჩანგლით დაჭერით ჟოლო. ნაღები ათქვიფეთ შაქართან ერთად და შეურიეთ ჟოლოს.

დესერტის რეცეპტი მოცარტის სამშობლოდან | შენი სუფრა

მზა დესერტს მოაყარეთ შაქრის პუდრა. მიირთვით ჟოლოს სოუსით გემრიელად!

დესერტის რეცეპტი მოცარტის სამშობლოდან | შენი სუფრა

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ