ბოსტნეულის სადღესასწაულო სალათი

0
320
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

გემრიელი და ჰარმონიული ბოსტნეულულის სალათის შესაქმნელად, არ არის საჭირო მასში ორი ათეული ინგრედიენტის შერევა. პირიქით, რაც ნაკლებია ინგრედიენტები, მით უფრო მდიდარია გემო.

ბოსტნეულის სალათში მთავარია პიკანტური ნოტები. დღეს კი გეპატიჟებით მოამზადოთ ახალი სალათი ქათმით. ყველაფერი ოთხ ინგრედიენტზეა დამოკიდებული.

ბოსტნეულის სადღესასწაულო სალათი | შენი სუფრა

ახალი სალათი ქათმის ხორცით

ინგრედიენტები

300 გრ ქათმის ფილე

1 ხახვი

3 კვერცხი

1 პომიდორი

1 ს.კ. შაქარი

2 ს.კ. ლ ძმარი

2 ს.კ. ლ მაიონეზი

მარილი წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

ხახვი წინასწარ დაამარინადეთ. დავჭრათ ნახევრად რგოლებად, ავურიოთ შაქარი და ძმარი. დატოვეთ რამდენიმე საათის განმავლობაში.

ბოსტნეულის სადღესასწაულო სალათი | შენი სუფრა

როდესაც ხახვი მზად იქნება, შეგიძლიათ დაიწყოთ სალათის მომზადება. მოხარშეთ კვერცხი და დაჭერით კუბიკებად.

ბოსტნეულის სადღესასწაულო სალათი | შენი სუფრა

პომიდორიც კუბიკებად დავჭრათ. თუ სალათში დამატებითი სითხე არ გსურთ, შეგიძლიათ პომიდორს გული გამოაცალოთ. თუმცა, ჩვენი მოკრძალებული აზრით, ეს პომიდვრის საუკეთესო ნაწილია.

ბოსტნეულის სადღესასწაულო სალათი | შენი სუფრა

მოვხარშოთ ქათმის ხორცი დამარილებულ წყალში, გავაგრილოთ და დავჭრათ კუბიკებად. თუ გსურთ სალათი კიდევ უფრო გემრიელი გახადოთ, შეგიძლიათ ქათამი გამოაცხოთ ღუმელში სანელებლებით. შებოლილი ქათამიც შესანიშნავია.

ბოსტნეულის სადღესასწაულო სალათი | შენი სუფრა

ახლა გააერთიანეთ ყველა ინგრედიენტი: კვერცხი, ქათამი, პომიდორი და პიკულირებული ხახვი. მოასხით ყველაფერს მაიონეზი – და თამამად მიიტანეთ სუფრასთან. თუ წონას ებრძვით, შეგიძლიათ შეცვალოთ მაიონეზი უცხიმო იოგურტით და მდოგვის სოუსით. დანარჩენისთვის, სალათი საკმაოდ დიეტურია, თქვენ არ გჭირდებათ კალორიების დათვლა.

ბოსტნეულის სადღესასწაულო სალათი | შენი სუფრა

ჩვენს ოჯახში სალათს “დაბადების დღე” ჰქვია. ადვილი მისახვედრია, მიზეზი ის არის, რომ ის ყველა სადღესასწაულო სუფრაზე ჩნდება. მიუხედავად იმისა, რომ ახლა თამამად ვამზადებ ნებისმიერ დროს, რადგან ის კარგად ერგება ნებისმიერ გარნირს. იმედი მაქვს, ამ მარტივ რეცეპტს დაამატებთ თქვენს სამზარეულო წიგნს!

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  წიწაკა ინარჩუნებს სურნელს და წვენს ღუმელში. ვამზადებ მხოლოდ ამ გზით. ეს კერძი ამ შემოდგომის უპირობო ჰიტია.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ