ბავშვებს ყოველ შაბათ-კვირას ვუცხობ. შემწვარი ბურბუშელების მთა დგება, მაგრამ საკმარისი არასდროს არ არის.

0
194
#post_seo_title

ბურბუშელა არის ხრაშუნა ტკბილეული, რომელიც მდუღარე ზეთშია შემწვარი და ზემოდან შაქრის პუდრა აქვს მოყრილი. ბურბუშელის ტრადიციული ცომი მზადდება კვერცხის, ფქვილისა და არყისაგან. მაგრამ ცომი კეფირით გამოდის ძალიან ფაფუკი და ნაზი.

გთავაზობთ რეცეპტს რომელიც უნგრეთშია პოპულარული. ცომი არაჟნით მზადდება, გამდნარ კარაქს უმატებენ ბოლოს. ასეთი ცომი მეორე დღესაც ინარჩუნებს პირვანდელ ჰაეროვნებას.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 250 გრ

შაქარი 50 გ

მარილი გემოვნებით

კვერცხის გული 4 ცალი

კონიაკი 1 ს.კ.

სმეტანა 1 ს.კ.

საფუარი 1 ჩაის კოვზი

რძე 50 მლ

კარაქი 50 გრ

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

შაქრის ფხვნილი მოსაყრელად

მომზადება

თბილ რძეში გახსენით საფუარი და ცოტა მარილი.

ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, დარჩენილი შაქარი და მარილი. დაუმატეთ კვერცხი გული, გაფუებული საფუარი, კონიაკი და არაჟანი. მოზილეთ ცომი. მოზელვის დროს დაუმატეთ გამდნარი კარაქი. შეფუთეთ ცომი და დატოვეთ 30 წუთით.

хворост на кефире

ცომი  გააბრტყელეთ 0,5სმ სისქის ფირფიტად და დაჭერით მართხკუთხედებად. ჩაჭერით ცენტრში და მიეცით სურათზე ნაჩვენები ფორმა.

как приготовить хворост

ღრმა ტაფაში ჩაასხით ზზეთი, აადუღეთ და მოათავსეთ შიგ ბურბუშელა. შეწვით სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

მზა ბურბუშელა მოათავსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, ზემოდან გულუხვად მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

хворост на дрожжах

ეს ნამცხვრები მშვენიერია საუზმეზე. გაჭერით სიგრძეზე, წაუსვით ჯემი ან კარაქი, მიირთვით თბილი რძით ან ჩაით.

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  15 წელია ამ ტორტს ვაცხობ. როდესაც მეგობარს გავასინჯე, მაშინვე რეცეპტი მთხოვა.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ