ადრე ყოველ ნაბიჯზე იყიდებოდა, ახლა კი ვეღარ შეხვდები. ამ ნამცხვრის გემო ახლაც მახსოვს. მას სხვადასხვა სახელი ერქვა, მე “სტეფანიას ” ვეძახდი.

0
113
#post_seo_title

ნამცხვარი ჯემით

ამ ნამცხვრის გემო ჩვენთვის ბავშვობიდანვე ნაცნობია. ის ყოველ ფეხის ნაბიჯზე იყიდებოდა და 22 კაპიკი ღირდა. ახლა შეგიძლიათ სახლში მოაზადოთ და ისიამოვნოთ ბავშვობის გემოთი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ხილის ჯემი, კლასიკურ ნამცხვარს ვაშლის ჯემით ამზადებენ, მაგრამ სრულყოფილებას არანაირი ზღვარი არ აქვს. თქვენ ყოველთვის შეგიძლიათ გააკეთოთ უკეთესი. მაგალითად, მოაყაროთ კაკალი ჯემის ღვეზელს.

ინგრედიენტები

კვერცხი 1 ცალი

კვერცხის გული 1 ცალი

შაქარი 200 გრ

ხორბლის ფქვილი 560 გრ

კარაქი 310 გრ

სოდა 1 ჩ / კ

ძმარი 0,5 ჩ / კ

მარილი 1 მწიკვი

ვანილის შაქარი 15 გ

ვაშლის მურაბა 400 გ

მომზადება

ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი მარილით, შაქრით და ვანილის შაქრით. დაამატეთ კვერცხი და გული და გააგრძელეთ თქვეფა, სანამ გაფუვდება.

ადრე ყოველ ნაბიჯზე იყიდებოდა, ახლა კი ვეღარ შეხვდები. ამ ნამცხვრის გემო ახლაც მახსოვს. მას სხვადასხვა სახელი ერქვა, მე “სტეფანიას ” ვეძახდი. | შენი სუფრა

დაუმატეთ ძმრით გახსნილი საცხობი სოდა და აურიეთ. ჩაყარეთ გაცრილი ფქვილი, მოზილეთ ცომი, დააფარეთ საკვების შესაფუთი ცელოფანი და შედგით მაცივარში 1 საათის განმავლობაში.

ადრე ყოველ ნაბიჯზე იყიდებოდა, ახლა კი ვეღარ შეხვდები. ამ ნამცხვრის გემო ახლაც მახსოვს. მას სხვადასხვა სახელი ერქვა, მე “სტეფანიას ” ვეძახდი. | შენი სუფრა

ცომი გავყოთ 2 ნაწილად. თითოეული გაათხელეთ  8-10 მმ სისქეზე პერგამენტით დაფარულ მართკუთხა საცხობ ფურცელზე. აცხვეთ თითოეული ნამცხვარი 240 გრადუსზე 10-15 წუთის განმავლობაში.

ადრე ყოველ ნაბიჯზე იყიდებოდა, ახლა კი ვეღარ შეხვდები. ამ ნამცხვრის გემო ახლაც მახსოვს. მას სხვადასხვა სახელი ერქვა, მე “სტეფანიას ” ვეძახდი. | შენი სუფრა

მზა ნამცხვრებს ჩამოაჭერით გვერდები და დაფხვენით. წაუსვით ერთ ფენას ჯემის ნახევარი, დაადეთ მეორე და მასაც თანაბრად წაუსვით ჯემი, ზევიდან კი მოაყარეთ დაფხვნილი გვერდები.

ადრე ყოველ ნაბიჯზე იყიდებოდა, ახლა კი ვეღარ შეხვდები. ამ ნამცხვრის გემო ახლაც მახსოვს. მას სხვადასხვა სახელი ერქვა, მე “სტეფანიას ” ვეძახდი. | შენი სუფრა

მაცივარში გავაჩეროთ ნამცხვარი რამდენიმე საათის განმავლობაში. შემდეგბდავჭრათ პორციებად.

ადრე ყოველ ნაბიჯზე იყიდებოდა, ახლა კი ვეღარ შეხვდები. ამ ნამცხვრის გემო ახლაც მახსოვს. მას სხვადასხვა სახელი ერქვა, მე “სტეფანიას ” ვეძახდი. | შენი სუფრა

პირველი ნაჭრიდანვე გონებრივად უბრუნდებით წარსულს. გამონახეთ დრო და ისიამოვნეთ ამ მარტივი, მაგრამ გემრიელი დესერტით. გაგისინჯავთ ასეთი ნამცხვრები ბავშვობაში?

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  თქვენი ტრადიციული რეცეპტი აუცილებლად მეორე ადგილზე გადაინაცვლებს. ყველა საჭირო რჩევას ნახავთ მხოლოდ ჩვენთან.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ