ხიზილალა – სადღესასწაულო წასახემსებელი კერძები
ორაგულის ბუტერბროდები
ინგრედიენტები
- 1 შავი პური
- 100 გ ნაღების კარაქი
- 150 გ წითელი ხიზილალა
- 200 გ ორაგული
- კამა გემოვნებით
მომზადება
- დაჭერით პური ერთნაირ ზომებად, მოაცალეთ ქერქი.
- თითოეულ ნაჭერზე კარაქი წაუსვით. დააჭერით კამა.
- ზევიდან წითელი თევზის ნაჭერი და ხიზილალა მოათავსეთ.
კანაპე
ინგრედიენტები
- 1 ბაგეტი
- 100 გ წითელი ხიზილალა
- 100 გ მაგარი ყველი
- 2 კვერცხი
- 2 ს.კ. მაიონეზი
- მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადება
- წვრილად დაჭერით ბაგეტი, მოაცალეთ ქერქი. შეწვით მშრალ ტაფაზე ოქროსფერ შეფერილობამდე.
- მოხარშეთ კვერცხი. თეფშზე აურიეთ ყველთან ერთად. მოაყარეთ მარილი, პილპილი, მაიონეზი.
- სალათა ბაგეტის ნაჭრებზე მოათავსეთ და ზემოდან ხიზილალათი მორთეთ.
კვერცხი
ინგრედიენტები
- 6 კვერცხი
- 70 გ მაგარი ყველი
- 80 გ წითელი თევზი
- 2 ს.კ. მაიონეზი
- მწვანილი გემოვნებით
მომზადება
- მოხარშეთ კვერცხი. გაასუფთავეთ. გაჭერით შუაზე. გამოაცალეთ გული. აურიეთ ყველთან და მაიონეზთან.
- ნახევარი კვერცხით შიგთავსით გაავსეთ.
- ზევიდან დაამატეთ ხიზილალა. მორთეთ მწვანილით.
თუ მაღაზიაში ხიზილალის შემცველ თევზს აირჩევთ, მისგან დამზადებულ კერძებს ხშირად მოამზადებთ.