ხიზილალა – სადღესასწაულო წასახემსებელი კერძები
ხიზილალა უგემრიელეს ორაგულის ბუტერბროდებში
ინგრედიენტები:1 შავი პური,100 გ ნაღების კარაქი,150 გ წითელი ხიზილალა, 200 გ ორაგული, კამა გემოვნებით
მომზადება
- დაჭერით პური ერთნაირ ზომებად, მოაცალეთ ქერქი.
- თითოეულ ნაჭერზე კარაქი წაუსვით. დააჭერით კამა.
- ზევიდან წითელი თევზის ნაჭერი და ხიზილალა მოათავსეთ.
კანაპე
ინგრედიენტები:1 ბაგეტი, 100 გ წითელი ხიზილალა, 100 გ მაგარი ყველი, 2 კვერცხი, 2 ს.კ. მაიონეზი, მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადება
- წვრილად დაჭერით ბაგეტი, მოაცალეთ ქერქი. შეწვით მშრალ ტაფაზე ოქროსფერ შეფერილობამდე.
- მოხარშეთ კვერცხი. თეფშზე აურიეთ ყველთან ერთად. მოაყარეთ მარილი, პილპილი, მაიონეზი.
- სალათა ბაგეტის ნაჭრებზე მოათავსეთ და ზემოდან ხიზილალათი მორთეთ.
კვერცხი
ინგრედიენტები: 6 კვერცხი, 70 გ მაგარი ყველი, 80 გ წითელი თევზი, 2 ს.კ. მაიონეზი, მწვანილი გემოვნებით
მომზადება
- მოხარშეთ კვერცხი. გაასუფთავეთ. გაჭერით შუაზე. გამოაცალეთ გული. აურიეთ ყველთან და მაიონეზთან.
- ნახევარი კვერცხით შიგთავსით გაავსეთ.
- ზევიდან დაამატეთ ხიზილალა. მორთეთ მწვანილით.
თუ მაღაზიაში ხიზილალის შემცველ თევზს აირჩევთ, მისგან დამზადებულ კერძებს ხშირად მოამზადებთ.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi