ხახვი დიდხანს რომ შეინახოთ -მიიღეთ რჩევები
ხახვი როგორც წესი ხანგრძლივად ინახება, მაგრამ ადამიანების უმეტესობა უშვებს შეცდომას, ინახავს მას არასწორ ადგილას სამზარეულოში, რის შედეგადაც ის დროზე ადრე რბილდება.
ხახვი, ისევე როგორც ბევრი სხვა ბოსტნეული, არ უნდა შეინახოთ სამზარეულოში, რადგან მაღალი ტემპერატურა ხახვის სახამებელს ბევრად უფრო სწრაფად გარდაქმნის შაქრად. კულინარიის ექსპერტი და Little House Living-ის დამფუძნებელი, გვიზიარებს, რომ მაცივრის ნოტიო გარემო ასევე იწვევს ხახვის სირბილეს და ნაადრევად გაფუჭებას.
მთლიანი ხახვის შენახვა შესაძლებელია მაცივარში, მაგრამ ეს არ არის რეკომენდებული. იმიტომ, რომ ეს ბოსტნეული სწრაფად შთანთქავს ტენიანობას და შეიძლება უფრო რბილი გახდეს მაცივარში. თუ ხახვი ინახება გრილ, მშრალ გარემოში, უნდა გაძლოს შეძენიდან სამ თვეზე მეტი ხნის განმავლობაში.
ხახვის შესანახად ყველაზე მნიშვნელოვანი რჩევაა ის, რომ თავი აარიდოთ ტენიანობას და ასეე მაღალ ტემპერატურას, ამიტომ ხახვი ყოველთვის უნდა ინახებოდეს კარადაში ან უჯრაში.
ხახვი შეინახეთ მშრალ ადგილას, სადაც ტენიანობა არ შემოდის, რათა არ მოხდეს მისი გაფუჭება. მოერიდეთ ხახვის შენახვას ისეთ ადგილებში, როგორიცაა ნიჟარის ქვეშ ან სარდაფში, სადაც ნესტია.
https://www.bbc.co.uk/food/recipes
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები