ინგრედიენტები:
კვერცხი- 2ც
კაკაო- 2 ს/კ.
შაქარი- 90 გრ.
სახამებელი- 25 გრ.
გამაფხვიერებელი- 0,5 ჩ/კ.
წყალი- 2 ს/კ.
შაქრის პუდრა- 50გრ.
კარაქი- 1 ს/კ.
ფქვილი- 35 გრ.
არაჟანი- 1 ს/კ.
ნაღები- 150 გრ.( 35 %-იანი)
მომზადება:
კვერცხს და 60 გრ. შაქარს დაუმატეთ 2 ს/კ. მდუღარე წყალი და ათქვიფეთ სანამ ბეზეს არ დაემსგავსება.
ცალკე აურიეთ ერთმანეთში გამაფხვიერებელი, ფქვილი და სახამებელი, შეურიეთ კოვზით ბეზეში და კარგად აურიეთ.
გაზქურის ტაფაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, დაასხით გამზადებული ცომი და თანაბრად გაშალეთ. 8-10 წთ-ის განმავლობაში 180 გრადუსზე გამოაცხეთ.
გამომცხვარი ცომი ცხელ-ცხელი გადმოიღეთ სუფთა ტილოზე, მოაცილეთ ქაღალდი, დაახვიეთ რულეტივით და დათოვეთ შეგრილებამდე.
ნაღები ათქვიფეთ, დაუმატეთ შაქრის პუდრა, ხაჭო და მიქსერით აურიეთ მანამ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. ფრთხილად გაშალეთ რულეტი, მოათავსეთ მასზე კრემი ( რამოდენიმე კოვზი მოიტოვეთ გასაფორმებლად ) დაახვიეთ რულეტი ფრთხილად.
არაჟანი, 1 ს/კ. კარაქი, შაქარი, კაკაო დადგით დაბალ ცეცხლზე, ურიეთ კარგად და როცა ადუღდება გადმოდგით ცეცხლიდან, ცოტა შეაგრილეთ და მოასხით რულეტს. დარჩენილი კრემით გააფორმეთ შოკოლადი.
რულეტი შედგით მაცივარში რამოდენიმე საათით, რომ კრემი გამაგრდეს და შემდეგ დაჭერით სასურველი ზომის ნაჭრებად.