ღვეზელი – როგორ მოვამზადოთ სახლში, მარტივად

0
63
#post_seo_title

ეს ღვეზელი საკმაოდ იოლი მოსამზადებელია. ბოსტნეულის წყალობით იგი გამოდის წვნიანი, ხოლო ხორცი სიგემრიელეს და კვებით ღირებულებას ანიჭებს.

ღვეზელი რომ მოამზადოთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ფარში გემოვნების მიხედვით, თუმცა შერეულით უკეთესი გემოსი გამოდის.

ინგრედიენტები

  • ორი ცალი კვერცხი
  • 60 მლ ზეთი
  • ერთი ჩ. კ. მარილი
  • ერთი ცალი სტაფილო
  • ერთი ცალი ბულგარული წიწაკა
  • 150 გ საქონლის ფარში
  • 150 გ ღორის ფარში
  • 200 მლ კეფირი
  • 160 გ ფქვილი
  • ერთი ჩ. კ. გამაფხვიერებელი
  • ერთი თავი ხახვი
  • ერთი კონა მწვანილი
  • 20 გ კარაქი
  • ერთი ჩ. კ. პაპრიკა
  • შავი პილპილი გემოვნებით
  • სეზამი გემოვნებით
  • ერთი ჩ. კ. ნიორი

მომზადება

  1. ღრმა თასში შეურიე ერთმანეთს კვერცხი, კეფირი, ზეთი და ნახევარი ჩ. კ. მარილი. ათქვიფე. დაამატე ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კვლავ ათქვიფე.

ღვეზელი - როგორ მოვამზადოთ სახლში, მარტივად

2. წვრილად დაჭერი ხახვი და მწვანილი. სტაფილო გახეხე წვრილ სახეხზე. დაამატე წვრილად დაჭრილი ფერადი ბულგარული წიწაკა და ეს მასა შეურიე ფარშს. მოაყარე მარილი, პილპილი და სხვა საკმაზი.

ღვეზელი - როგორ მოვამზადოთ სახლში, მარტივად

3. მრგვალ ფორმას (24 სმ დიამეტრით) წაუსვი ცხიმი და ცომის ნახევარი ჩაასხი მასში. დაადე შიგთავსი და მოასხი დარჩენილი ცომი.

ღვეზელი - როგორ მოვამზადოთ სახლში, მარტივად

4. ღვეზელი გამოაცხე 180 გრადუს ტემპერატურაზე 40 წუთის განმავლობაში. გამოღებისთანავე გადაუსვი კარაქი და მოაყარე სეზამი.

ღვეზელი - როგორ მოვამზადოთ სახლში, მარტივად

ასეთი ხორცის ღვეზელი საუკეთესო გადაწყვეტაა მაშინ, როცა დრო არ გაქვთ რთული კერძებისთვის. ის ძალიან მოეწონებათ ოჯახის წევრებსაც და მოულოდნელ სტუმრებსაც.

გემრიელად მიირთვით და რეცეპტი გაუზიარეთ სხვებსაც!

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

მასალის გამოყენების პირობები