სამარხვო ტორტი ფორთოხლის კრემით.

0
51
#post_seo_title

მარხვის პერიოდში საკონდიტრო ნაწარმის მოყვარულები რამდენადმე ზარალდებიან, ვინაიდან გამომცხვარი ტკბილეულის უმრავლესობა შეიცავს კვერცხს და სხვადასხვა რძის პროდუქტს. ამიტომ დღეს გთავაზობთ გამოაცხოთ გემრიელი სამარხვო ტორტიი.

სამარხვო ტორტი ფორთოხლით იმდენად არომატულია რომ მისი გასინჯვის შემდეგ ვერაფრით მიხვდებით, რომ ის არ არის ჩვეული წესით მომზადებული. ტორტი გემოთი ნაპოლეონს ჩამოჰგავს.

სამარხვო ტორტი ფორთოხლის კრემით.

ინგრედიენტები

  • 250 მლ ტომატის წვენი
  • 5 ს. კ. ზეთი
  • ერთი ჩ. კ. სოდა
  • 1 ლ ფორთოხლის წვენი
  • ერთი მწიკვი მარილი
  • 570 გ ფქვილი
  • 400 გ შაქარი
  • ათი გ ვანილის შაქარი
  • ასი გ მანი

მომზადება

1. კრემის მოსამზადებლად ნახევარი შაქარი შეურიე ფორთოხლის წვენს და მიიყვანე ადუღებამდე. დაამატე მანი და მუდმივი მორევით მიიყვანე გასქელებამდე. გადადგი გასაციებლად.

სამარხვო ტორტი ფორთოხლის კრემით.

2. პომიდვრის წვენი შეურიე დარჩენილ შაქარს, ვანილის შაქარს, მარილს და ზეთს. ჩააცერი ფქვილი სოდასთან ერთად. მოზილე ცომი.

სამარხვო ტორტი ფორთოხლის კრემით.

3. ცომი გაყავი 8 თანაბარ გუნდად. შემდეგ თითოეული მათგანი გააბრტყელე თხელი ფირფიტის სახით.

სამარხვო ტორტი ფორთოხლის კრემით.

4. საცხობ ფორმას მოაყარე ფქვილი და თითოეული ფირფიტა გამოაცხე 230 გრადუსზე 3-4 წუთით. სანამ ფირფიტები ცხელია, მათგან ამოჭერი რგოლები თეფშის დახმარებით.

სამარხვო ტორტი ფორთოხლის კრემით.

5. კრემი ათქვიფე მაღალ სიჩქარეზე გათეთრებამდე. დააფარე საკვები პარკი და სრულად გააციე.

სამარხვო ტორტი ფორთოხლის კრემით.

6. ტორტი ააწყე მოსახსნელ ფორმაში. თითოეულ ფენას წაუსვი კრემი, ზემოდან კი მოაყარე ჩამოჭრილი ცომის ნაფხვენები.

სამარხვო ტორტი ფორთოხლის კრემით.

აი, ასეთი ორიგინალური მეთოდით გამოდის უგემრიელესი სამარხვო ტორტი, რომელიც, ამავე დროს, ნაკლებკალორიულია.

გემრიელად მიირთვით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებსაც!

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

მასალის გამოყენების პირობები