ალბათ, გაზქურაზე თქვენც დაგრჩენიათ მოთუხთუხე ჩაიდანი, არც ანადუღარი წყლის ხელმეორედ ადუღებაა იშვიათი. სამწუხაროდ, ბევრმა არ იცის, რომ ხანგრძლივად ნადუღები ან ხელმეორედ ადუღებული წყლის გამოყენებით საკუთარი და ოჯახის წევრების ჯანმრთელობასა და სიცოცხლეს რა საფრთხეს ვუქმნით.
რა საფრთხეს შეიცავს ორჯერ ადუღებული წყალი სტატიიდან შეიტყობთ.
ონკანის წყალი დიდი რაოდენობის მინერალებს შეიცავს და გაცხელების დროს მათი ქიმიური შემადგენლობა იცვლება. მაგალითად, ისეთი სასარგებლო მინერალი, როგორიც კალციუმის მარილია, მავნე ნივთიერებად გარდაიქმნება. დუღილის პროცესში აორთქლებული ქიმიკატები ჩვენს ფილტვებში ილექება, ხოლო დანარჩენები ორგანიზმში წყალთან ერთად ხვდება.
რაც უფრო მეტჯერ ავადუღებთ ერთსა და იმავე წყალს, მით მეტად დავაბინძურებთ ორგანიზმს ისეთი საშიში ნივთიერებებით, როგორებიცაა ფთორიდი, დარიშხანი და ნიტრატები.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები