მუშმალა,
სუბტროპიკული ხილია
რასაც იგივე იაპონურ ზღმარტლს ეძახიან
არის – მარადმწვანე სუბტროპიკული ხე ან ბუჩქი ვარდისებრთა ოჯახისა.
მუშმალა გასაოცარი ქიმიური შემადგენლობით გამოირჩევა. მცენარის ნაყოფში შედის შაქარი, ხილის მჟავები, C, PP, P ვიტამინები, პროვიტამინი A, პექტინები, ფიტონციდები, არომატული და მთრიმლავი ნივთიერებები. მედიცინა იაპონურ ზღმარტლს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მოსაწესრიგებლად, გასამყარებლად და კუჭ-ნაწლავის სხვადასხვა დაავადებების სამკურნალოდ იყენებს. ფიტონციდების მაღალი შემცველობის წყალობით, მცენარე სასუნთქი გზების ანთებების ჩასაქრობადაც აქტიურად გამოიყენება.
რას შეიცავს 100 გრამი მუშმალა?
ენერგია – 47 კკალ
ნახშირწყლები – 12.1 გრამი
პროტეინი – 0 გრამი
მასალის გამოყენების პირობები