შაბათი, აპრილი 26, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარიჯანსაღი კვებაროგორ შევარჩიოთ იდეალური და მწიფე ავოკადო

როგორ შევარჩიოთ იდეალური და მწიფე ავოკადო

ავოკადო სასარგებლო და პოპულარული ხილია, რომელიც უამრავ კერძში გამოიყენება. თუმცა, მისი სწორად შერჩევა ხშირად რთულია, რადგან ზოგჯერ ზედმეტად მკვრივი ან პირიქით, ზედმეტად დარბილებულია. ამ სტატიაში გასწავლით, როგორ შეარჩიოთ იდეალური, მწიფე და არომატული ავოკადო.

იდეალური ავოკადო პირველ რიგში უნდა იყოს მწიფე.

ფერით: უმწიფარი ავოკადო ღია მწვანეა, ნაწილობრივ მწიფე – მუქი მწვანე ან მოწითალო-მოყავისფრო, ხოლო სრულად მწიფე – მუქი ყავისფერ-მოლურჯო ფერის.

შეხებით: ნაზად რომ დააწვეთ ავოკადოს, ის ოდნავ უნდა ირბილებოდეს, მაგრამ არ უნდა იყოს ზედმეტად რბილი.

კანით: მწიფე ავოკადოს კანი უხეშია და ოდნავ დანაოჭებული, მაგრამ არ უნდა ჰქონდეს ლაქები ან ჩაზნექილი ადგილები.

კუდით: მოაცილეთ პატარა ყუნწი. თუ მისი ქვეშ კანი ღია მწვანეა, ავოკადო მწიფეა. თუ ყავისფერია – ზედმეტად დამწიფებულია.

ავოკადოს შერჩევა სხვადასხვა გამოყენებისთვის

უმწიფარი ავოკადო – თუ რამდენიმე დღეში გინდათ მისი გამოყენება, აირჩიეთ უფრო მტკიცე და მწვანე ავოკადო. ის ოთახის ტემპერატურაზე 2-5 დღეში დამწიფდება.

სრულად მწიფე ავოკადო – თუ იმ დღესვე გსურთ მისი გამოყენება, აირჩიეთ რბილი, მაგრამ არა ძალიან დათხეული ხილი.

ზედმეტად მწიფე ავოკადო – თუ ავოკადო ძალიან რბილია და ლაქები აქვს, ის შეიძლება კარგია გუაკამოლისთვის, მაგრამ არა სალათებისა და სხვა კერძებისთვის.

როგორ დავაჩქაროთ ან შევანელოთ სიმწიფე

სიმწიფის დაჩქარება: დააწყვეთ ავოკადო ქაღალდის ჩანთაში ბანანთან ან ვაშლთან ერთად. ეს ხილი გამოყოფს ეთილენს, რაც სწრაფად ამწიფებს ავოკადოს.

სიმწიფის შენელება: მწიფე ავოკადო შეინახეთ მაცივარში, რათა მისი დაშლა შეფერხდეს.

ავოკადოს შერჩევა მარტივია, თუ იცით, როგორ შეამოწმოთ მისი სიმწიფე. ფერი, ტექსტურა და შეხება ყველაზე საიმედო ნიშნებია. სწორი შერჩევის შემთხვევაში, თქვენს კერძებს საუკეთესო გემო ექნება!

author avatar
SheniSupra.ge
#drpkhakadze
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები