ბლინები სხვადასხვა შიგთავსით ყველას გვიყვარს. თუმცა ხშირად თვითონ ბლინის გამოცხობა გვეზარება, რადგან საკმაო დრო სჭირდება. ჩვენ კი უკვე გვშია.
ბლინები სომხური ლავაშით, რომელიც ნებისმიერი შიგთავსით ძალიან გემრიელი გამოდის – გაცილებით უფრო კნატუნა და დიეტურიც კია. ასეთი ბლინის გაყინვაც შეიძლება, რაც უფრო აიოლებს მომზადების პროცესს.
ინგრედიენტები
- 400 გ საქონლის ფარში
- ნახევარი კონა კამა
- სამი ცალი კვერცხი
- ნახევარი ჩ. კ. მარილი
- ერთი ცალი ხახვი
- სამი ცალი სომხური ლავაში
- 70 მლ რძე
- შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით
მომზადება
- აიღე ერთი დიდი ან სამი პატარა ლავაში. დაჭერი ისინი ზოლებად. საქონლის ან ღორის ხორცი შეანელე გემოვნებით: დაამატე მას წვრილ სახეხზე გახეხილი ხახვი, დაჭრილი კამა, ცოტა მარილი და შავი პილპილი.
- დარბილების მიზნით ფარშში ჩაასხი ცოტა რძე და აურიე. ლავაშის ზოლებზე დადე ცოტ-ცოტა ფარში ისე, რომ ნაპირების გასწვრივ ადგილი დარჩეს.
- ლავაშის ზოლები გადაახვიე სამკუთხედების სახით. ბლინის სისქე თავად დაარეგულირე. თუ უფრო მოცულობითი ზომის გსურს, სამკუთხედი გადაახვიე 2-3 ჯერ.
- მზა ბლინები ამოავლე კვერცხში და შეწვი ბლომად ზეთში, დაბალ ცეცხლზე , თითოეულ მხარეს – 2-3 წუთით.
შემწვარი სამკუთხედები დაალაგე ქაღალდის ხელსახოცზე ზედმეტი ცხიმის მოსაშორებლად. ძალიან უხდება კეტჩუპი ან მდოგვი. ასევე შეგიძლია მოამზადო სოუსი -არაჟნის, ნივრისა და კამის კომბინაციით.
გემრიელად მიირთვით და გაუზიარეთ რეცეპტი სხვებსაც!
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi