რამდენ ხანს შეიძლება შევინახოთ ქათამი საყინულეში გემოსა და ხარისხის დაკარგვის გარეშე
როგორ გავყინოთ ქათამი სწორად, რომ დიდხანს შეინახოს და არ დაკარგოს გემო
გაყინვა არის ერთ-ერთი ყველაზე საიმედო გზა პროდუქტების, განსაკუთრებით ხორცის, შენახვისთვის. თუმცა, ვერც საყინულეში შეძლებს ქათმის ხორცი უსასრულოდ შეინარჩუნოს თავისი არომატი, ტექსტურა და სარგებელი. თუ ის ძალიან დიდხანს იქნება გაყინული, შეიძლება გახდეს მშრალი, უგემური ან საკვებად უვარგისი.
📌ქათმის ნაწილები (ბარძაყი, ფრთები, მკერდი, ბარკლები) — ინახება 9 თვემდე.
📌მთლიანი ქათამი — 1 წლამდე.
თუმცა, შეფ-მზარეულები გვირჩევენ, არ დაველოდოთ მაქსიმალურ ვადას: საუკეთესო გემო და ტექსტურა ინახება პირველ 2 თვეში გაყინვის შემდეგ. ამ პერიოდში ხორცი რჩება ნაზი და არომატული.
#drpkhakadze#გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით
ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkim