ოთხშაბათი, ივნისი 18, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარიკერძებიციტრუსის ტორტი -ყველა სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს

ციტრუსის ტორტი -ყველა სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს

როგორ მოვამზადოთ ციტრუსის ტორტი: მარტივი რეცეპტი ლიმონის არომატით

ციტრუსის ტორტი მარტივად. ციტრუსის არომატი, კრემისებრი ტექსტურა და სადა მორთულობა თქვენს სადღესასწაულო სუფრას უნიკალურობას შესძენს!

შემადგენლობა ტორტისთვის: 2 ჭიქა ხორბლის ფქვილი, 2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი, ¼ ჩაის კოვზი საკვები სოდა, ½ ჩაის კოვზი მარილი,1 ჭიქა უმარილო კარაქი (დარბილებული) 1½ ჭიქა შაქარი, 3 დიდი კვერცხი, 2 ჩაის კოვზი ლიმონის ცედრა, ¼ ჭიქა ახალგამოწურული ლიმონის წვენი, 1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი, 1 ჭიქა კეფირი.

ლიმონის მინანქრისთვის:1 ჭიქა შაქრის ფხვნილი, 2 სუფრის კოვზი ახალგამოწურული ლიმონის წვენი, 1 სუფრის კოვზი რძე,

ლიმონის კრემისთვის: 1 ჭიქა სქელი ნაღები, 2 სუფრის კოვზი შაქრის ფხვნილი, 1 ჩაის კოვზი ლიმონის ცედრა, ½ ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი,

გასაფორმებლად: ლიმონის ნაჭრები, ახალი პიტნის ფოთლები (სურვილისამებრ)

ბისკვიტის მომზადება: გაახურეთ ღუმელი 175°C-მდე. ორმაგად წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ ფქვილი ორ 20 სმ-ან ტორტის ფორმას.

საშუალო ჯამში აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, საკვები სოდა და მარილი. ცალკე ჯამში კარაქი და შაქარი ათქვიფეთ, სანამ ნარევი ფაფუკი და მსუბუქი გახდება. თითო-თითოდ დაუმატეთ კვერცხები და კარგად ათქვიფეთ. ჩაუმატეთ ლიმონის ცედრა, ლიმონის წვენი და ვანილის ექსტრაქტი.

მშრალი ინგრედიენტები ნელ-ნელა დაუმატეთ სველ ნარევს, მონაცვლეობით კეფირთან. დაიწყეთ და დაასრულეთ მშრალი ინგრედიენტებით.

მიღებული ცომი თანაბრად გადაანაწილეთ ფორმებში. აცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, სანამ ჩხირის გამოყენებით შეამოწმებთ, რომ გამოცხვა. გააცივეთ 10 წუთის განმავლობაში და შემდეგ გადაიტანეთ ცხაურზე გასაგრილებლად.

ლიმონის მინანქარი: პატარა ჯამში აურიეთ შაქრის ფხვნილი, ლიმონის წვენი და რძე, სანამ გლუვი მასა მიიღება.

ლიმონის კრემი: მიქსერით ათქვიფეთ მაღალპროცენტიანი ნაღები შაქრის ფხვნილთან, ლიმონის ცედრასთან და ვანილის ექსტრაქტთან ერთად, სანამ რბილი წვერები გაჩნდება.

ტორტის აწყობა: დადეთ პირველი ფენა თეფშზე, მოასხით ნახევარი მინანქარი და კრემის ფენა. ზემოდან მეორე ფენა დადეთ, მოასხით დარჩენილი მინანქარი და წაუსვით კრემი.

გაფორმება: გააფორმეთ ლიმონის ნაჭრებით და პიტნის ფოთლებით. მაცივარში შედგით 30 წუთით, რათა გემოები გაჯერდეს.

READ  ფხალი და მისი საიდუმლო ინგრედიენტი

#drpkhakadze #pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

author avatar
SheniSupra.ge
#drpkhakadze
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები