როგორ გამოვაცხოთ ყველის ტარტი

0
49
#post_seo_title

მოამზადეთ უგემრიელესი ყველის ტარტი

ყველის ტარტი კარგი გადაწყვეტილებაა, როცა მსუბუქი დესერტი გსურთ. რბილი შიგთავსი მას განუმეორებელ გემოს სძენს. ამასთან ის ძალიან ლამაზია და სადღესასწაულო სუფრასაც უხდება.

ინგრედიენტები: ხორბლის ფქვილი 250გ, კომში 3ც. კვერცხი 4ც. ნაღების კარაქი 125გ. შაქარი 170გ. ლიმონი 1ც. ყველი რიკოტა 400გ. ნაღები 200მლ. წყალი 1 ჭიქა. მარილი და თაფლი 2 ს.კ.
მომზადება
  1. მოაყარეთ ფქვილს მარილი და მოათავსეთ ღრმა ჯამში. დაამატეთ 1 ს.კ. შაქარი და მოზილეთ. დაახალეთ 1 კვერცხი, მოამზადეთ ცომი, გადაახვიეთ საკებისთვის განკუთვნილი ქაღალდი და მაცივარში 1 საათით მოათავსეთ.
  2. დაჭერით კომში, დაამატეთ 50გ შაქარი, 3ს.კ. წყალი და 1 ლიმნის წვენი. როცა სითხე ადუღდება, მოუკელით ცეცხლს და თავდახურულ მდგომარეობაში 15 წთ ხარშეთ.
  3. აურიეთ ნაღები 100გ შაქართან, ყველთან, 3 კვერცხთან და 1 ლიმნის ქერქთან. ათქვიფეთ მიქსერში ერგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  4. დაყარეთ მაგიდაზე ფქვილი, მოათავსეთ ცომი და გააბრტყელეთ. 24 სმ დიამეტრის მქონე ჭურჭელში მოათავსეთ, გვერდებს ფორმა მიეციეთ, ცოტა მოჭერით.
  5. გახვრიტეთ ცომი რამდენიმე ადგილას ჩანგლით. დაადეთ პერგამენტში გახვეული სიმძიმე. გამოაცხვეთ 12 წთ გაზქურაში 180 გრადუსზე. მოაშორეთ სიმძიმე და კიდევ 3 წუთი აცხვეთ.
  6. მოათავსეთ ყველის მასის ნახევარი, შემდეგ კომშის ნაწილი და კრემის მეორე ნახევარი. დარჩენილი კომშით ზევიდან წრიულად მორთეთ. გამოაცხვეთ ის გაზქურაში 180 გრადუსზე 35-40 წუთით.
  7. თაფლი ცოტა გაათბეთ და გაციებულ ტარტზე გაანაწილეთ.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

მასალის გამოყენების პირობები