მოამზადეთ ვაშლის ნამცხვარი, რომელიც პირში დნება

0
47
#post_seo_title

ვაშლის ნამცხვარი ძალიან გემრიელი დესერტია იმ შემთხვევებისთვის, თუ კლასიკური ნამცხვრების მომზადება მოგბეზრდათ და სიახლეს ეძებთ.

ბაშლის ნამცხვარი ინგრედიენტები: 100 გ კარაქი, 3 კვერცხი, 1 ჭიქა შაქარი, 0,5 ჭიქა კეფირი, 1,5 ст. ფქვილი, 1,5 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი, 5–7 ვაშლი, 1 ჩ.კ. დარიჩინი, 50 გ ნებისმიერი თხილი

მოამზადეთ ვაშლის ნამცხვარი, რომელიც პირში დნება

მომზადება

გაასუფთავეთ ვაშლი ქერქისგან და დაჭერით თხელ ნაჭრებად.

მოამზადეთ ვაშლის ნამცხვარი, რომელიც პირში დნება

გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ნაღების კარაქი და ოდნავ ფქვილი მოაყარეთ.

აურიეთ ვაშლი დარიჩინთან და მოათავსეთ ფორმაში.

მოამზადეთ ვაშლის ნამცხვარი, რომელიც პირში დნება

აურიეთ მიქსერით 50გ დამდნარი ნაღების კარაქი, ნახევარი შაქარი და კვერცხი. დაუმატეთ კეფირი და გამაფხვიერებელი. გააგრძელეთ ათქვეფა, დაუმატეთ ფქვილი. მასამ სქელი არაჟანი უნდა მოგაგონოთ.

მზა ცომი ჩაასხით ფორმაში ვაშლის ზევიდან. გამოაცხვეთ ნამცხვარი 180 გრადუსზე გაცხელებულ გაზქურაში, 30-40 წუთით.

მოამზადეთ ვაშლის ნამცხვარი, რომელიც პირში დნება

სანამ ის გაზქურაშია, თხილის მასა მოამზადეთ. დაბალ ცეცხლზე, მომცრო ქვაბში დაადნეთ ნაღების კარაქი, დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი და აურიეთ სრულ გახსნამდე, შემდეგ ცეცხლი ჩააქრეთ.

თხილი დაჭყლიტეთ საჭყლეტით ან დააქუცმაცეთ დანით. აურიეთ ნაღებისა და შაქრის მასასთან.

მოამზადეთ ვაშლის ნამცხვარი, რომელიც პირში დნება

მზა ნამცხვარი გამოიღეთ გაზქურიდან და გადაასხით თხილის მასა.არ გამორთოთ გაზქურა.

თხილიანი ნამცხვარი დააბრუნეთ გაზქურაში და მაშინვე გამორთეთ. აცალეთ 30 წთ. სუფრასთან მთლიანად გაციებული მიიტანეთ.

მსგავსი ნამცხვარი ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

მასალის გამოყენების პირობები