ღრუბელის მსგავსი ფრანგული დესერტი “მერენგა” 3 წუთში!

0
85
#post_seo_title

გთავაზობთ ტრადიციული ფრანგული დესერტის Meringue რეცეპტს, რაც დაახლოებით 10 წუთს წაიღებს.

ის მხოლოდ სტრუქტურის მიხედვით არ ეკუთვნის ჰაეროვან დესერტებს. წარმოიშვა მე-17  საუკუნეში “მერენგას” სახელწოდებით. ისეთი მარტივია, რომ ბავშვიც მოამზადებს.

ინგრედიენტები:

1 კვერცხის ცილა

შაქარი 300 გრამი

ათქვიფეთ ცილა და შაქარი კარგად, ღრუბელივით უნდა გახდეს და გასქელდეს.

გააკეთეთ პატარა ბურთები, დააწყეთ თეფშზე 5 სმ-ის დაცილებით და შედგით მიკროტალღურ ღუმელში 2-3 წუთით.

როგორც კი ბეზე დაიწყებს ზომაში ზრდას, 30 წამში მზად იქნება. შეგიძლიათ ბეზეში ქოქოსის და ვანილის დამატებაც.

 

READ  რბილი ხილი, ნაზი კრემი და არაფერი ზედმეტი. ბანანი ასეთი სახითაც ძალიან გემრიელი ყოფილა.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ