შოკოლადისა და ალუბლის ყველაზე საყვარელი კომბინაცია თავბრუს დაგახვევთ, ეს ნამდვილი დელიკატური გემოს შეგრძნებაა.

0
87
#post_seo_title

გერმანული კულინარიის ერთ-ერთ საიტზე გადავაწყდი საინტერესო რეცეპტს, რომელიც ასე ითარგმნება: “ჭიანჭველების ტორტი”. ნუ იჩქარდებით მის შედარებას ცნობილ ნამცხვართან, “ჭიანჭველების ბუდე”, რადგან ეს ორი სრულიად განსხვავებული რეცეპტია.

შოკოლადის ნამცხვარი ალუბლით

შემადგენლობა

ალუბალი 700 გ

კარაქი 300 გ

შაქარი 200 გრ

ვანილის შაქარი 10 გ

კვერცხი 4 ცალი.

ხორბლის ფქვილი 300 გრ

გამაფხვიერებელი 1 ს/კ.

ლიქიორი 50 მლ

შოკოლადის წვეთები 150 გ

შავი შოკოლადი 200 გრ

ნაღები 200 გრ

ქოქოსის ზეთი 20 გ

მომზადება

თუ გამოიყენებთ გაყინულ ან დაკონსერვებულ ალუბალს, წინასწარ საწურზე დაყარეთ, რომ დაიწუროს.

მიქსერით ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი შაქართან და ვანილთან ერთად. შემდეგ თითო-თითოდ შეათქვიფეთ კვერცხი და დაამატეთ ლიქიორი.

დაამატეთ ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. დაამატეთ შოკოლადის წვეთები და ალუბალი, ფრთხილად აურიეთ.

ცხიმწასმულ ფორმაში ჩაასხით ცომი და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. 15-20 წუთის შემდეგ გამოიღეთ და გააციეთ.

გაადნეთ შოკოლადი, დაუმატეთ ქოქოსის ზეთი და ათქვეფილი ნაღები, დაასხით ნამცხვარს და გააციეთ.

გემრიელად მიირთვით!

READ  შოკოლადის რულეტი ჰაეროვანი კრემით გამოცხობის გარეშე! იდეალური ტკბილეული, რომელსაც დამწყები მზარეულიც ადვილად მოამზადებს!

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ