ეს რეცეპტი მაშინ დავაფასე, როდესაც ქმარი სახლში მშიერი და მეგობრებთან ერთად მოვიდა.

0
102
#post_seo_title

ღვეზელი კარტოფილით და ყველით

ზოგჯერ მიკვირს, საიდან აქვს დედაჩემს ამდენი განსხვავებული რეცეპტი თავის რეცეპტების წიგნში. მაშინ ხომ  ინტერნეტი არ არსებობდა. ერთხელ ვკითხე, როგორ მოახერხა ასეთი კოლექციის შექმნა და მან მხოლოდ გაიღიმა. მის ნამუშევრებში ეს ღვეზელი კარტოფილით და ყველით აღმოვაჩინე. და მას “კარტოფჯინს” უწოდებენ.

ეს გულსართიანი ბრტყელი პური პოპულარულია ოსურ სამზარეულოში. ცხობას მხოლოდ 10 წუთი სჭირდება. ეს რეცეპტი დავაფასე, როდესაც ჩემი მეუღლე სახლში მშიერი და მეგობრებთან ერთად მოვიდა.სანამ კარტოფილი წამოდუღდა, სწრაფად მოვზილე ცომი. რამდენიმე მარტივი მანიპულაცია და გემრიელი ღვეზელი მზად არის.

ინგრედიენტები

კარტოფილი 350 გრ

მაგარი ყველი 200 გრ

ხორბლის ფქვილი 250 გრ

სოდა 1 ჩ / კ

კეფირი 200 მლ

მზესუმზირის ზეთი 40 მლ

მარილი 0,5 ჩ / კ

შაქარი 1 ს / კ

კვერცხის გული 1 ც

რძე 1 ს.კ.

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მომზადება

შეურიეთ ფქვილი და სოდა. ცალკე გააერთიანეთ კეფირი, კარაქი, მარილი და შაქარი, აურიეთ.

ეს რეცეპტი მაშინ დავაფასე, როდესაც ქმარი სახლში მშიერი და მეგობრებთან ერთად მოვიდა. | შენი სუფრა

თანდათანობით დაამატეთ მშრალი ნარევი თხევადს და მოზილეთ ელასტიური ცომი. თუ ხელებს ეკვრის, დაამატეთ კიდევ 20-30 გრ ფქვილი. ცომს დააფარეთ და გადადეთ გვერდზე.

ეს რეცეპტი მაშინ დავაფასე, როდესაც ქმარი სახლში მშიერი და მეგობრებთან ერთად მოვიდა. | შენი სუფრა

გაასუფთავეთ კარტოფილი და ადუღეთ მარილიან წყალში. გადაწურეთ სითხე და კარტოფილი ამოზილეთ. გახეხეთ ყველი უხეშ სახეხზე და შეურიეთ კარტოფილს. დაამატეთ წიწაკა გემოვნებით.

ეს რეცეპტი მაშინ დავაფასე, როდესაც ქმარი სახლში მშიერი და მეგობრებთან ერთად მოვიდა. | შენი სუფრა

ამოავლეთ ცომი ფქვილში და გააბრტყელეთ ხელებით მრგვალი ფორმით, რომლის დიამეტრი დაახლოებით 30 სმ-ია. განათავსეთ შიგთავსი ცენტრში.

ეს რეცეპტი მაშინ დავაფასე, როდესაც ქმარი სახლში მშიერი და მეგობრებთან ერთად მოვიდა. | შენი სუფრა

ცომის კიდეები ცენტრში შეკრიბეთ, თითქოს ტომარას პირს უკრავთ, კარგად შეკარით, გადააბრუნეთ და ხელით გაათხელეთ 30 სმ დიამეტრის სისქეზე. ღვეზელი გადაიტანეთ საცხობ ფორმაში.

ეს რეცეპტი მაშინ დავაფასე, როდესაც ქმარი სახლში მშიერი და მეგობრებთან ერთად მოვიდა. | შენი სუფრა

კვერცხის გული ათქვიფეთ რძით და წაუსვით ნამცხვარს. შუაში გააკეთეთ პატარა ჭრილი. გაახურეთ ღუმელი 220 გრადუსზე და აცხვეთ ღვეზელი 10 წუთის განმავლობაში.

ეს რეცეპტი მაშინ დავაფასე, როდესაც ქმარი სახლში მშიერი და მეგობრებთან ერთად მოვიდა. | შენი სუფრა

კარტოფილის ღვეზელი საუკეთესოა, როცა ცხელია, მაგრამ ცივიც ასევე საკმაოდ კარგია. თუ დაღლილი ხართ სამუშაოს შემდეგ, მაგრამ აუცილებლად საჭიროა საჭმლის მომზადება, ოსური ღვეზელის რეცეპტი ნამდვილად გამოგადგებათ. გემრიელი, მარტივი და სწრაფი!

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ