ამ ღვეზელზე უარის თქმა იმასაც უჭირს, ვისაც ქათმის ღვიძლი არ უყვარს.

0
80
#post_seo_title

შემწვარი ღვეზელები ღვიძლთან და ბრინჯთან ერთად

ქმარს არ მოსწონს ღვიძლის კერძები, მაგრამ ის თანახმაა, გამოვაცხო ღვიძლის ნამცხვარი არდადეგებზე და ღვიძლის ღვეზელები სამუშაო დღეებში. ეს რეცეპტი მასწავლა დედამთილმა, რომელიც ერთ დროს იგივე ახირებებით გამოირჩეოდა.

მთელ ოჯახს უყვარეს ეს შემწვარი ღვეზელები ღვიძლის გულსართით. ამიტომ, მათ მომზადებას ძალიან პასუხისმგებლობით ვუდგები. მე ვამზადებ საფუვრიან ცომს რძით და კეფირით, შედეგი არის ნაზი და რბილი ტექსტურა, უნიკალური გემო.

ამ ღვეზელზე უარის თქმა იმასაც უჭირს, ვისაც ქათმის ღვიძლი არ უყვარს. | შენი სუფრა

ინგრედიენტები

კეფირი 200 მლ

რძე 200 მლ

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

კვერცხი 2 ცალი

ხორბლის ფქვილი 600 გრ

საფუარი 7 გრ

შაქარი 2 ს.კ.

ქათმის ღვიძლი 800 გრ

ბრინჯი 0,5 ჭიქა

ხახვი 2 ცალი

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მომზადება

ცომის დასამზადებლად გაათბეთ რძე და დაუმატეთ შაქარი, 2 ს.კ.  ფქვილი და საფუარი. აურიეთ და გააჩერეთ 15 წუთი.

ამ ღვეზელზე უარის თქმა იმასაც უჭირს, ვისაც ქათმის ღვიძლი არ უყვარს. | შენი სუფრა

ამავდროულად, შეურიეთ თბილი კეფირი, კვერცხი და მცენარეული ზეთი. დაუმატეთ საფუარი და 1 ჩ.კ. მარილი. დარჩენილი ფქვილი თანდათანობით გაცერით, მოზილეთ გლუვი, რბილი ცომი. გადაიტანეთ ცხიმწასმულ თასში და გააჩერეთ 1 საათის განმავლობაში.

ამ ღვეზელზე უარის თქმა იმასაც უჭირს, ვისაც ქათმის ღვიძლი არ უყვარს. | შენი სუფრა

სანამ ცომს ველოდებით, შეგვიძლია მოვამზადოთ გულსართი. ხახვი დაჭერით და შეწვით მცენარეულ ზეთში. დაამატეთ ღვიძლის ნაჭრები და შეწვით.

ამ ღვეზელზე უარის თქმა იმასაც უჭირს, ვისაც ქათმის ღვიძლი არ უყვარს. | შენი სუფრა

ღვიძლი და ხახვი დააბლენდრეთ, დაამატეთ მოხარშული ბრინჯი, მარილი და პილპილი, აურიეთ.

ამ ღვეზელზე უარის თქმა იმასაც უჭირს, ვისაც ქათმის ღვიძლი არ უყვარს. | შენი სუფრა

მოზილეთ ცომი და გააჩერეთ კიდევ 40 წუთი. შემდეგ დაყავით იგი პატარა ნაჭრებად, დაახლოებით 50 გრ. თითოეული გაათხელეთ ფენად, დაყარეთ შევსება და გადაახვიეთ რულონებად.

ამ ღვეზელზე უარის თქმა იმასაც უჭირს, ვისაც ქათმის ღვიძლი არ უყვარს. | შენი სუფრა

შეწვით დიდი რაოდენობით მცენარეული ზეთში ორივე მხრიდან.
მე ხშირად ვიყენებ გუშინდელი ბრინჯის გარნირის ნარჩენებს, რომ ღვეზელები შევავსო. გამოდის, რომ პროდუქტი არ იკარგება და თან ვზოგავ დროს. როგორი ღვეზელები უფრო მოგწონთ? გააზიარეთ თქვენი საუკეთესო რეცეპტები.

READ  ნაყინის გემოს მაფინები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ