ამ პატარა ხრიკის წყალობით, პური წარმოუდგენლად სურნელოვანი და ფუმფულა გამოდის. ასეთ გემრიელ და მარტივ სენდვიჩზე უარს ვერავინ იტყვის.

0
80
#post_seo_title

არარეალურია სასურსათო მაღაზიაში პურის პოვნა, რომელიც გემოვნებით არ ჩამოუვარდებასახლში გამომცხვარ პურს. საკუთარი ხელით დამზადებული ბევრად უფრო სურნელოვანი და ვარდისფერია, ვიდრე შეძენილი. ამის გადამოწმება შეგიძლიათ ამ რეცეპტის დახმარებით.

იმისათვის, რომ საყვარელი ადამიანები ახლად გამომცხვარი პურით გაახაროთ, დაგჭირდებათ მხოლოდ ყველაზე იაფი ინგრედიენტები, რომლებიც შეგიძლიათ იპოვოთ ნებისმიერ სამზარეულოში. ამას ასევე ცოტა ძალა და უნარი სჭირდება. შედეგი არის საოცრად რბილი პური ხრაშუნა ქერქით.

 მომზადების მეთოდი

ეს რეცეპტი საინტერესოა იმით, რომ ცომი ჯერ საცხობ ცელოფანში(“ყდაში”) უნდა ჩადოთ, შემდეგ კი  ღუმელში გაგზავნოთ. ამ პატარა ხრიკის წყალობით, პური წარმოუდგენლად სურნელოვანი და ფუმფულა გამოდის.

ინგრედიენტები

წყალი 400 მლ

შაქარი 1 ს/კ

საფუარი 25 გრ

მარილი 1,5 ს.კ

ხორბლის ფქვილი 650 გ

მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.

მომზადება

თბილ წყალში გავხსნათ ახალი საფუარი. შაქარს ვამატებთ. ყველაფერი კარგად აურიეთ და დატოვეთ თბილ ადგილას 15 წუთის განმავლობაში.

მიღებულ ნარევს დაუმატეთ მარილი და მზესუმზირის ზეთი. გაცერით ფქვილი და დაუმატეთ საფუარს.

ამ პატარა ხრიკის წყალობით, პური წარმოუდგენლად სურნელოვანი და ფუმფულა გამოდის. ასეთ გემრიელ და მარტივ სენდვიჩზე უარს ვერავინ იტყვის. | შენი სუფრა

ცომი ისე მოვზილოთ, რომ ხელებზე არ უნდა ეწებებოდეს. მოზილეთ 5 წუთის განმავლობაში.

შეზეთეთ ღრმა კონტეინერი მზესუმზირის ზეთით, მოათავსეთ მასში ცომი. დააფარეთ თას საკვები ცელოფანი და დატოვეთ თბილ ადგილას ერთი საათის განმავლობაში.

ამ პატარა ხრიკის წყალობით, პური წარმოუდგენლად სურნელოვანი და ფუმფულა გამოდის. ასეთ გემრიელ და მარტივ სენდვიჩზე უარს ვერავინ იტყვის. | შენი სუფრა

ცომს ვზელთ. შემდეგ კიდევ ერთხელ ვათავსებთ თბილ ადგილას კიდევ ერთი საათის განმავლობაში.
სამუშაო ზედაპირს მოაყარეთ ფქვილი. ცომს ვყოფთ ორ ნაწილად, თითოეულს ხელით ვზელთ.

ამ პატარა ხრიკის წყალობით, პური წარმოუდგენლად სურნელოვანი და ფუმფულა გამოდის. ასეთ გემრიელ და მარტივ სენდვიჩზე უარს ვერავინ იტყვის. | შენი სუფრა

ვაკეთებთ ორ ბურთულას. მათზე დანით ვაკეთებთ ჭრილს.

ცომის ბურთი გადაიტანეთ საცხობ ცელოფანში და შეკარით. გადაიტანეთ საცხობ ფორმაში და დადგით თბილ ადგილას კიდევ 15 წუთის განმავლობაში.

ამ პატარა ხრიკის წყალობით, პური წარმოუდგენლად სურნელოვანი და ფუმფულა გამოდის. ასეთ გემრიელ და მარტივ სენდვიჩზე უარს ვერავინ იტყვის. | შენი სუფრა

ცომს ვაგზავნით ღუმელში,  ვაცხობთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე 50-60 წუთის განმავლობაში.

გამოვიღოთ ღუმელიდან. გაჭერით ცელოფანი. პური უნდა გაცივდეს.

ამ პატარა ხრიკის წყალობით, პური წარმოუდგენლად სურნელოვანი და ფუმფულა გამოდის. ასეთ გემრიელ და მარტივ სენდვიჩზე უარს ვერავინ იტყვის. | შენი სუფრა

მზადაა! ჩაიზე არაფერია უფრო გემრიელი, ვიდრე პური, რომელიც ცოტა ხნის წინ გამოიღეს ღუმელიდან, დაჭრილი, კარაქწასმული და ოდნავ დამარილებული. ასეთ გემრიელ და მარტივ სენდვიჩზე უარს ვერავინ იტყვის.

READ  კარამელიზებული ფორთოხალი, ჩემი შვილების საყვარელი ტკბილეული.

 

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ