გემრიელად გამოიყურება! და მისი უნაკლო შესრულებისთვის არ არის საჭირო კონდიტერი იყო.

0
142
#post_seo_title

ტორტი “გრაფის ნანგრევები”

ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და რა თქმა უნდა ყველაზე საყვარელი დესერტია. კულინარიაში ეს სულაც არ არის რთული და მისი გემო კონკურენციას გაუწევს პოპულარულ დესერტებსაც კი. და ინგრედიენტების ღირებულების თვალსაზრისით, ის ნამდვილად იქნება საკმაოდ მიმზიდველი.

გემრიელად გამოიყურება! და მისი უნაკლო შესრულებისთვის არ არის საჭირო კონდიტერი იყო. | შენი სუფრა

ხრაშუნა ბეზე, შესქელებული რძე, შოკოლადი საყვარელი ინგრედიენტებია ბევრ დესერტსა და ცომეულში. გსურთ გაახაროთ თქვენი სტუმრები წვეულებაზე ან მოამზადოთ გემრიელი ტორტი თქვენი ოჯახისთვის? ჩვენ სპეციალურად თქვენთვის მოვამზადეთ ეტაპობრივი რეცეპტი და ინგრედიენტების დეტალური სია.

ინგრედიენტები

კვერცხის ცილა 5 ც.

კარაქი 400გრ

შაქარი 400გრ

შესქელებული რძე 800გრ

ლიმონის წვენი 1ს.კ.

ვანილის შაქარი 2ს/კ

შავი შოკოლადი 200გრ

ნიგოზი 100გრ

მომზადება

ცილა ათქვიფეთ 1 კოვზ ლიმონის წვენთან და შაქართან ერთად. ჯერ დაამატეთ 100 გრამი შაქარი და როცა მასა შესქელდება, კიდევ 150 გრამი და ერთი წუთის შემდეგ დარჩენილი 150 გრამი. ცილები უნდა იყოს სქელი და ერთგვაროვანი.

გააცხელეთ ღუმელი 100 გრადუსზე. საცხობ ფირფიტას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი. მერინგი მოათავსეთ საკონდიტრო ტომარაში, მოამზადეთ მრგვალი ბრტყელი დისკი, დაასხით ნახევარი ცილა და გამოაცხეთ – ეს იქნება თქვენი ტორტის საფუძველი. ასევე გააკეთეთ მერინგის პატარა „ვარდები“ ქაღალდზე პორციებად. შედგით ღუმელში და გამოაცხვეთ დაახლოებით 100–120 წუთის განმავლობაში.

გემრიელად გამოიყურება! და მისი უნაკლო შესრულებისთვის არ არის საჭირო კონდიტერი იყო. | შენი სუფრა

კრემისთვის კარაქი წინასწარ დარბილებულიყო, შემდეგ ათქვიფეთ მიქსერით გათეთრებამდე. დაამატეთ შესქელებული რძე და ვანილის შაქარი, მასა უნდა იყოს ერთგვაროვანი.

გემრიელად გამოიყურება! და მისი უნაკლო შესრულებისთვის არ არის საჭირო კონდიტერი იყო. | შენი სუფრა

მერინგის ნამცხვრის მზა გაციებული ფირფიტა დადეთ ჭურჭელზე, დაფარეთ თანაბრად მომზადებული კრემით. შემდეგ  დადეთ მერინგის „ვარდები“, თითოეულ ფენაზე წაუსვით კრემი. ააშენეთ ლამაზი პირამიდა – ტორტი “გრაფის ნანგრევები” ნამდვილად უნდა დაემსგავსოს დანგრეულ სასახლეს.

გაადნეთ შოკოლადი წყლის აბაზანაზე. მიღებული საკონდიტრო სტრუქტურა დაასხით თხევადი მასით.

სურვილისამებრ, ნამცხვარი შეიძლება ნიგვზითაც მოვრთათ – ეს ტრადიციული ვარიანტია. მაგრამ თუ ნიგოზი არ არის, მაშინ მე ჩვეულებრივ თხილს ან არაქისს ვდებ. ვისაც თხილი არ უყვარს, მის გარეშეც შეიძლება. მიირთვით ცილოვანი ნამცხვარი ცხელ ჩაისთან ერთად – ძალიან გემრიელია.

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  აქვს თუ არა უფლება ღვთისმოშიშ დიასახლისს დიდ პარასკევს გამოაცხოს პასკა?

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ