თავიდან რეცეპტზე გამეცინა, ახლა კი მხოლოდ ასე ვამზადებ!

0
80
#post_seo_title

რა თქმა უნდა, ქაშაყი შუბაში ჩვენი მენიუს, განსაკუთრებით კი სადღესასწაულო, შეუცვლელი ნაწილია. ეს კლასიკური სალათი, თუმცა თითოეული დიასახლისისთვის განსხვავებულად გამოდის, მაგრამ როგორც წესი, ერთი და იგივე რეცეპტით მზადდება.

ახლახან ვცადე ქაშაყის მომზადება ცნობილი  შეფ-მზარეულის რეცეპტით. თავიდან რეცეპტმა გამაოცა: ეს სალათი ნამდვილად არ მომიმზადებია! მაგრამ ექსპერიმენტატორის გულმა ვერ გაუძლო და  ვცადე საჭმლის ახალი ვერსია. ახლა მე ვამზადებ მხოლოდ ამ გზით!

თავიდან რეცეპტზე გამეცინა, ახლა კი მხოლოდ ასე ვამზადებ! | შენი სუფრა

ინგრედიენტები

კარტოფილი 3 ც.

ქაშაყი 1 ც.

ჭარხალი 1 ც.

სტაფილო 1 ც.

ხიზილალა 100 გრ

კრაბის ჩხირები 100 გ

კვერცხი 3 ცალი

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

პილპილი და მარილი გემოვნებით

მომზადება

კარტოფილი, სტაფილო და ჭარხალი გარეცხეთ, გახეხეთ და წვრილად დაჭერით. დადეთ ფოლგათ დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე, მოასხით მცენარეული ზეთი, მარილი და მოაყარეთ სანელებლები. შემწვარი ბოსტნეული სანამ მზადდება. მოხარშეთ კვერცხი.

თავიდან რეცეპტზე გამეცინა, ახლა კი მხოლოდ ასე ვამზადებ! | შენი სუფრა

გააციეთ მოხარშული ბოსტნეული. ჩანგლით დაჭყლიტეთ კარტოფილი, მსხვილ სახეხზე გახეხეთ ჭარხალი და სტაფილო. ცილა გავხეხოთ წვრილ სახეხზე. დავჭრათ მსუბუქად დამარილებული ქაშაყის ფილე და კრაბის ჩხირები პატარა კუბებად.

თავიდან რეცეპტზე გამეცინა, ახლა კი მხოლოდ ასე ვამზადებ! | შენი სუფრა

ახლა სალათი ფენებად დავაწყოთ: კარტოფილი, ქაშაყი, ცოტა ხიზილალა, სტაფილო, ცოტა მაიონეზი, კრაბის ჩხირები, კვერცხის ცილა,  ხიზილალა, ჭარხალი, მაიონეზი და სალათიც მზადაა.

თავიდან რეცეპტზე გამეცინა, ახლა კი მხოლოდ ასე ვამზადებ! | შენი სუფრა

სურვილისამებრ მორთეთ სალათი დაფქული ან წვრილად გახეხილი კვერცხის გულით.

არ შეგეშინდეთ ახლის გამოცდა და ნაცნობი ტრადიციული კერძების ექსპერიმენტები. რა თქმა უნდა, თქვენ უკვე დახვეწეთ ეს რეცეპტი სრულყოფილად, მაგრამ არ გსურთ ახალი გემოების მოსინჯვა? კლასიკური სალათის რომელი უჩვეულო ვერსია სცადეთ? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.

READ  “კომბოსტოს შარლოტა”- განუმეორებელი გემო და არომატი. მაგიდიდან ბოლო ნამცეციც კი გაქრა!

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ