კიტრი
სასურველია კიტრი შეინახოთ მაცივარში, დახურულ კონტეინერში, რათა არ გამოშრეს და დაკარგოს ტექსტურა. აუცილებელია, რომ შენახვამდე, კიტრი იყოს მშრალი, ამიტომ პროდუქტი გარეცხეთ უშუალოდ გამოყენების წინ. საუკეთესო ადგილი კიტრის შესანახად არის მაცივრის კარი ან ბოსტნეულის განყოფილება მაცივარში. უმჯობესია კიტრი შეინახოთ ცალკე ცელოფანში ან კონტეინერში, სხვა ბოსტენულისა და ხილისაგან განცალკევებით.
პომიდორი
იმისათვის რომ პომიდორმა შეინარჩუნოს თავისი გემოვნური თვისებები და ტექსტურა, უმჯობესია არ შევინახოთ მაცივარში. არასდროს შეინახოთ პამიდორი უჰაერო, დახურულ ჭურჭელში ან ცელოფანში, პომიდვრის შენახვა უმჯობესია გრილ მშრალ ადგილას, განთავსებული ყუნწით ზედაპირისკენ. თუმცა, როდესაც პომიდორი კარგად არის დამწიფებული, თქვენ კი მის გამოყენებას მომდენო 1 ან 2 დღის განმავლობაში არ გეგმავთ, ჯობია პამიდორი მოათავსოთ მაცივარში.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები