ინგრედიენტები:
- ორაგულის ფილე – 500 გრ.
- წყალი – 2 ჭიქა
- მშრალი თეთრი ღვინო – 1 ჭიქა
- ლიმონი – 1 ცალი
- ხახვი – 1 ცალი
- დაფნის ფოთოლი
- კამა და ოხრახუში
- შავი წიწაკა და მარილი
- ლიმონი, ზეითუნის ზეთი და ზღვის მარილი გასაფორმებლად.
მომზადების მეთოდი:
ქვაბში ჩავასხათ წყალი და ღვინო, ჩავყაროთ ხახვი, დაფნის ფოთლები, მწვანილები, ლიმონი, მარილი და წიწაკა. გავაჩეროთ 30 წუთით.
ორაგულის ფილეს წავუსვათ წიწაკა და მარილი, მოვათავსოთ წამოდუღებულ ბულიონში და დავტოვოთ დაბალ ცეცხლზე მანამ, სანამ თევზი ფერს არ შეიცვლის, დაახლოებით 20-25 წთ.
მაგიდასთან მიტანამდე გამზადებულ ფილეს მოვასხათ ზეითუნის ზეთი, მოვრთოთ ლიმნით, ზღვის მარილითა და დაფნის ფოთლებით.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები