წიწიბურა – ზოგჯერ მოიხსენიება, როგორც “ფსევდომარცვალი”. ბურღულში დამუშავებულ წიწიბურას აქვს პატარა, ნუგბარის ტიპის გრანულების სახე. შეგიძლიათ წიწიბურა გამოიყენოთ, როგორც ფქვილი, ლაფშა ან თუნდაც ფანტელი, რაც მას ხორბლის ფქვილის მრავალმხრივ შემცვლელად აქცევს.
წიწიბურას შეუძლია გააუმჯობესოს ქოლესტერინის ბალანსი. ცხოველებზე ჩატარებულმა კვლევებმა აჩვენა, რომ ეს გამოწვეულია თესლში შემავალი ცილით, რომელიც აკავშირებს ქოლესტერინს და აფერხებს მის შეწოვას სისხლში.
წიწიბურა მდიდარია ბოჭკოებით, განსაკუთრებით უხსნადი ბოჭკოებით და ისეთი სახეობით, რომელიც ცნობილია როგორც რეზისტენტული სახამებელი, ორივე მათგანს განსაკუთრებული სარგებელი მოაქვს ნაწლავების ჯანმრთელობაზე.
წიწიბურას კვებითი სარგებელი
100 გრამი წიწიბურა (მოხარშული) უზრუნველყოფს:
- 118 კკალ / 497 კჯ
- 4.3 გ ცილა
- 1.2 გრ ცხიმი
- 21.3 გრ ნახშირწყლები
- 2.1 გ ბოჭკოვანი
- 65 მგ მაგნიუმი
წიწიბურას ტოპ 5 სარგებელი ჯანმრთელობისთვის:
1. წიწიბურა არ შეიცავს გლუტენს
2. მდიდარია ანტიოქსიდანტებით
3. შესაძლოა სასარგებლო იყოს სისხლისთვის
4. მხარს უჭერს გულის ჯანმრთელობას
5. ბოჭკოს წყაროა.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები