საკუთარი ხელით თუ გამოაცხობთ ბოსტნეულის ჩიფსებს, უფრო ადვილია და ამავდროულად, ჯანსაღი. გარდა ამისა, შეგიძლიათ აირჩიოთ რომელი ბოსტნეული და სანელებელი გსურთ გამოიყენოთ თქვენი ხელნაკეთი ბოსტნეულის ჩიფსებისთვის. საუკეთესოა ფესვიანი ბოსტნეული, როგორიცაა სტაფილო, ოხრახუში, კარტოფილი და ჭარხალი.
ინგრედიენტები:
- 1 დიდი სტაფილო, დაჭრილი
- 1 დიდი ოხრახუში, დაჭრილი
- 1 ტკბილი კარტოფილი
- 1 ჩვეულებრივი კარტოფილი
- 1 დიდი ჭარხალი
- კანოლას ზეთი, შესაწვავად
სანელებლების ნარევი:
- 2 ჩაის კოვზი კოშერის მარილი
- 1/4 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი
- 1/4 ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი
მომზადების მეთოდი:
ნაბიჯი 1
შეაგროვეთ ინგრედიენტები და ბოსტნეული გაასუფთავეთ.
ნაბიჯი 2
დაჭერით ბოსტნეული ძალიან თხელ ნაჭრებად (1/16 ინჩის სისქით).
ნაბიჯი 3
შეავსეთ დიდი თასი ყინულის წყლით და გადაიტანეთ სტაფილო, ოხრახუში, ტკბილი კარტოფილი და ჩვეულებრივი კარტოფილი ყინულის წყალში. შეავსეთ პატარა თასი ყინულის წყლით და გადაიტანეთ ჭარხლის ნაჭრები წყლის პატარა თასში. ბოსტნეული წყალში გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში.
ნაბიჯი 4
გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
მოხარშეთ ბოსტნეული, დაჩყლიტეთ, დაუმატეთ სანელებლები, მიეცით ბურთულების ფორმა და თხლად გააბერყელეთ. ფორმაზე საკონდიტრო ქაღალდი, გამოაცხეთ ეს მასა ცხელ ღუმელში.
გემდიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები