ფრანგული მაკარონის ყველაზე მარტივი და გემრიელი რეცეპტი
მაკარონი ფრანგული დესერტია, რომელიც ყველას უყვარს, თუმცა არსებობს სტერეოტიპი, რომ მისი მომზადება რთულია, სწორედ ამიტომ, გთავაზობთ მაკარონის უმარტივეს და თან ძალიან გემრიელ რეცეპტს!
ინგრედიენტები:
• კვერცხი – 4 ცალი
• შაქრის ფხვნილი – 220 გრ.
• შაქარი – 25 გრ.
• ნუშის ფქვილი -120 გრ.
• კაკაო – 25 გრ.
• საკონდიტრო საღებავი
• ნაღები – 30 მლ.
• კარაქი – 80 გრ.
• შავი შოკოლადი 120 გრ.
• მარილი
მომზადების წესი:
• კვერცხის ცილა ათქვიფეთ მარილთან ერთად, დაუმატეთ შაქარი.
• თანდათან ჩაუმატეთ ნუშის ფქვილი, შაქრის ფხვნილი, კაკაო და საკონდიტრო საღებავი.
• მცირე ზომის წრეები მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდზე.
• დატოვეთ მშრალ ადგილას 2 საათით და შემდეგ 10 წუთის განმავლობაში გამოაცხვეთ 160 გრადუსზე.
• წყლის აბაზანაზე გაადნეთ შოკოლადი, კარაქი, ნაღები და კარგად აურიეთ ერთმანეთში.მაკარუნები დააწყვილეთ მიღებული კრემით და შეინახეთ მაცივარში.
სულ ესაა!
გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები