ღამის შვრია, ძირითადად, შვრიაა, რომელიც ღამით მოხარშვის ნაცვლად, რძეში ან წყალში რჩება. მოზმადების ეს მეთოდი შვრიას საშუალებას აძლევს შეიწოვოს სითხე მთელი ღამის განმავლობაში და დარბილდეს ისე, რომ დილით მზად იყოს საჭმელად. ეს ხდის ღამის შვრიას საუზმის სწრაფ და მარტივ ვარიანტად. შეგიძლიათ მას სხვადასხვა ტოპინგები და სოუსებიც დაუმატოთ.
შესანიშნავი ჯანსაღი საუზმისთვის შეგიძლიათ დაამატოთ ჩირი, თესლი და თხილი, გახეხილი ვაშლი, მსხალი ან დაჭრილი ტროპიკული ხილი.
ინგრედიენტები:
- ¼ ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
- 50 გრ ფაფა შვრია
- 2 ს/კ ნატურალური იოგურტი
- 50 გრამი შერეული კენკრა
- თაფლის წვეთები
- ½ ჩ/კ თხილის კარაქი (გამოვიყენეთ ნუში)
მომზადების მეთოდი:
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1
წინა ღამეს, დარიჩინი და 100 მლ წყალი (ან რძე) შეურიეთ შვრიას და დაუმატეთ ცოტაოდენი მარილი.
ნაბიჯი 2
მეორე დღეს, საჭიროების შემთხვევაში, გახსენით ცოტა მეტი წყლით (ან რძით). ზემოდან მოაყარეთ იოგურტი, კენკრა, ცოტაოდენი თაფლი და თხილის კარაქი. გემრიელად მიირთვით!
მკვებავი ერთეული ერთ პორციაზე:
კკალ |
348 |
|
ცხიმი |
11 გრ |
|
გაჯერება |
2 გრ |
|
ნახშირწყლები |
46 გრ |
|
შაქრები |
13 გრ |
|
ბოჭკოვანი |
6 გრ |
|
ცილა |
13 გრ |
|
დაბალი |
მარილი |
0.66 გრ |
მასალის გამოყენების პირობები