წითელი ღვინის პასტა იშვიათი რეცეპტია, რომელიც რთულად და შთამბეჭდავად გამოიყურება, მაგრამ სინამდვილეში საკმაოდ მარტივი მოსამზადებელია.
ინგრედიენტები:
• 4 სუფრის კოვზი უმარილო კარაქი, გაყოფილი
• 3 ნიორი კბილი, დაჭრილი
• 1 (750 მლ) ბოთლში ღია წითელი ღვინო, როგორიცაა მაგალითად ბოჟოლე
• 450 გრ სპაგეტი ან სხვა მაკარონი
• 1 ჭიქა ფიჭვის კაკალი
• 1/2 ჭიქა დამტვრეული ფეტა ყველი
• 1/2 ლიმონი, წვენი
• 1 ჭიქა დაჭრილი ახალი რეჰანი
• კოშერის მარილი, გემოვნებით
მომზადების მეთოდი:
ნაბიჯი 1
დიდ ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე დადგით, დაამატეთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი და ნიორი. მოთუშეთ 3-დან 4 წუთის განმავლობაში, სანამ კარაქი არ გადნება და ნიორი არ დაიწყებს შეწითლებას.
დაუმატეთ წითელი ღვინო და 1 ჭიქა წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ სპაგეტი და შეამცირეთ ცეცხლი სწრაფ ადუღებამდე. მოხარშეთ მაკარონი შეფუთვის ინსტრუქციის მიხედვით და სანამ ღვინო არ შეიწოვება, დროდადრო ურიეთ. დარჩენილი 2 სუფრის კოვზი კარაქი დაუმატეთ პასტას მომზადებამდე ბოლო ორი წუთის განმავლობაში.
ნაბიჯი 2
გადმოდგით ცეცხლიდან და მოაყარეთ ფიჭვის კაკალი, ფეტა ყველი, ლიმონი და რეჰანი. მოაყარეთ მარილი გემოვნებით. გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები