მდოგვი პიკანტურობას მატებს, სოუსი სქელია, ყაბაყი ხრაშუნა.

0
437
#post_seo_title

დაკონსერვებული ყაბაყის რეცეპტი ტომატის სოუსში

როდესაც კონსერვების დრო მოდის, ფავორიტებს შორისაა პომიდორი და კიტრი. კონსერვაციის გამრავალფეროვნებისთვის, გთავაზობთ ზამთრისთვის ყაბაყის სალათის შესანიშნავ რეცეპტს სტერილიზაციის გარეშე.

მდოგვი აძლევს პიკანტურ გემოს მარინადს, რომელიც თავისთავად გემრიელია (შეიძლება გამოიყენოთ ბორშჩისთვის). და ყაბაყი არის ხრაშუნა, ტკბილი-მჟავე და ზომიერად ცხარე. შეგიძლიათ მაშინვე ჭამოთ ან შეინახოთ ზამთრისთვის.

მდოგვი პიკანტურობას მატებს, სოუსი სქელია, ყაბაყი ხრაშუნა. | შენი სუფრა

ყაბაყი ზამთრისთვის ტომატის პასტით

მარინირებული ყაბაყი ტომატის პასტით ძალიან მარტივი მოსამზადებელია. სტერილიზაციის არარსებობის მიუხედავად, ბანკები არ საჭიროებს შენახვის განსაკუთრებულ პირობებს.  შესანიშნავად ინახება აივანზე ან კარადაში სარდაფში. რეცეპტში მითითებული ინგრედიენტების რაოდენობა განკუთვნილია 4 ქილაზე 0,5 ლიტრიანი.

ინგრედიენტები

1200 გრ ახალგაზრდა ყაბაყი

წყალი 800 მლ

125 მლ ტომატის პასტა

30 გრ მარილი

75 გრ შაქარი

4 ს.კ.  9% ძმარი

1 ჩ.კ მშრალი მდოგვი

4 ღერი კამა

4 კბილი ნიორი

4 მოცხარის ფოთოლი

4 ალუბლის ფოთოლი

12 წიწაკა ბარდა

1 ცხარე წიწაკა

მდოგვი პიკანტურობას მატებს, სოუსი სქელია, ყაბაყი ხრაშუნა. | შენი სუფრა

მომზადება

გარეცხეთ ქილები სოდით და კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ.

გარეცხილი ახალგაზრდა ყაბაყი დაჭერით 8 სმ სიგრძის ნაჭრებად.

მდოგვი პიკანტურობას მატებს, სოუსი სქელია, ყაბაყი ხრაშუნა. | შენი სუფრა

თითოეულ ქილაში მოათავსეთ 1 კამა, 1 კბილი ნიორი, 1 მოცხარის და ალუბლის ფოთოლი, 3 წიწაკა და რამდენიმე ცალი ცხარე წიწაკა.

ყაბაყი ჩაალაგეთ ქილებში რაც შეიძლება მჭიდროდ. დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 10 წუთი.

ამასობაში მოამზადეთ მარინადი. ადუღეთ 800 მლ წყალი მარილით და შაქრით. დაამატეთ ტომატის პასტა და მშრალი მდოგვი. კარგად აურიეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე.

გადაწურეთ ქილებიდან წყალი და თითოეულს დაუმატეთ 1 ს/კ. ძმარი. შეავსეთ ზემოდან მდუღარე მარინადით.

მდოგვი პიკანტურობას მატებს, სოუსი სქელია, ყაბაყი ხრაშუნა. | შენი სუფრა

მოხუფეთ ქილები ცხელი სტერილიზებული ხუფებით და დაუყოვნებლივ გადაატრიალეთ ისინი თავდაყირა. შეფუთეთ თბილ საბანში და გააჩერეთ ორი დღე, რომ მთლიანად გაგრილდეს.

მდოგვი პიკანტურობას მატებს, სოუსი სქელია, ყაბაყი ხრაშუნა. | შენი სუფრა

აუცილებლად სცადეთ ზამთრისთვის გემრიელი ყაბაყის სალათის მომზადება. მომზადებას დიდი დრო არ სჭირდება და ეს ძალიან სასიამოვნოა. პიკანტური ყაბაყის კერძი კარგად უხდება ჩაშუშულ კარტოფილს, კარტოფილის პიურეს, მაკარონს, მარცვლეულს. გახსნით ქილას – სილამაზეა. კიდევ რა არის საჭირო ბედნიერებისთვის?

READ  მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი უფრო ნატურალური და ბევრად გემრიელი იყო.

მოგეწონათ რეცეპტი? მეგობრებთან გააზიარე!

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ