ქურაზე და ღუმელში მომზადებული ქერის ფაფები ერთმანეთისგან განსხვავდება. ეს უკანასკნელი უფრო ადვილად იფანტება, შეწოვილი აქვს სხვა ინგრედიენტების წვენი, იქნება ეს ხორცი თუ სოკო, ან უბრალოდ ხახვი სტაფილოთი. მოთუშულ ფაფაში მთლიანად გახსნილია გემოვნური თვისებები, ხოლო სუნი მთელს ბინაში ვრცელდება.
ამიტომ გირჩევთ ქერის ფაფის ღუმელში მომზადებას. დღეს მოგიყვებით სწორედ ამას: როგორ უნდა მოამზადოთ სურნელოვანი, ფანტია, ნოყიერი და სასარგებლო ქერის ფაფა ხორცთან ერთად.
ინგრედიენტები
- ორი ჭიქა ქერის ბურღული
- 600 გ ღორის ხორცი
- ერთი ცალი ხახვი
- ერთი ცალი სტაფილო
- შავი პილპილის სამი მარცვალი
- შავი, დაფქული პილპილი – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
- სამი სუფრის კოვზი ზეთი
მომზადება
- ქერი ჩაალბეთ ცივ წყალში, 2-3 საათით.
- დაჭერით ხორცი კუბებად, მსხვილად დაჭერით ხახვიც, გახეხეთ სტაფილო.
- სქელძირიან ქვაბში გააცხელეთ ზეთი, ჩააწყვეთ მასში ხორცი, თან ურიეთ. შუშეთ 5-6 წუთის განმავლობაში.
- ქვაბში ჩაყარეთ ხახვი და სტაფილო, მოშუშეთ. შემდეგ დაამატეთ ქერის ბურღული.
- ქვაბში წყალი ჩაასხით ისე, რომ მან დაფაროს ინგრედიენტები 5-6 სმ-თი. დაამატეთ მარილი, დაფქული პილპილი და პილპილის მარცვლები.
- დაახურეთ ჭურჭელს ხუფი და შედგით ღუმელში 2 საათით, 150-160 გრადუსზე.
გირჩევთ აუცილებლად გააკეთოთ ეს ფაფა და შეგახსენებთ: იმისთვის, რომ ჩვენი რეცეპტები მუდამ ხელთ გქონდეთ, შეგიძლიათ მათი დაკოპირება ან შენახვა სასურველ ფაილში.
გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!