როგორ მოვხარშოთ ფაფა სწორად

0
53
#post_seo_title

პედიატრები გვირჩევენ უკვე პირველი 7 თვის მანძილზე შევიტანოთ ბავშვების რაციონში მკვებავი მარცვლები – ფაფა. გახსოვთ ბრინჯის რძიანი ფაფა საბავშვო ბაღიდან? ასეთ გემრიელ კერძს ყველა მზარეული ვერ მოამზადებს! ყველა მარცვლეულს მოხარშვის თავისი ხრიკი აქვს: ზოგი მას მთელი ღამით ტოვებს, ზოგი კი სულ რამდენიმე წუთში ამზადებს.

გემრიელი ფაფის მომზადების ხრიკები

იმისთვის, რომ ჰაეროვნი გამოვიდეს, მიიყვანეთ ადუღებამდე 1 ლ რძე, დაამატეთ მარილი და შაქარი გემოვნებით და გაჟღინთეთ 1 ჭიქა სუფთა ბრინჯი. ხარშეთ 2-3 წთ შემდეგ ცეცხლიდან გადმოიღეთ. თბილად შეახვიეთ და 30 წთში მზად იქნება.

როგორ მოვხარშოთ ფაფა სწორად

წიწიბურა შეგიძლიათ ღამე სველი დატოვოთ, დილით წყალი შეუცვალოთ და ადუღებამდე მიიყვანოთ. კლასიკური რეცეპტის მიხედვით აიღეთ 1 ნაწილი წიწიბურა და 2 ნაწილი წყალი, მიიყვანეთ ადუღებამდე, ჩამოიღეთ ცეცხლიდან და 15 წთ შეფუთეთ.

როგორ მოვხარშოთ ფაფა სწორად

შვრიის ფანტელები მიიღებთ გემრიელ და ჰაეროვან ფაფას თუ საღამოს მოამზადებთ და დილამდე დატოვებთ. 8 ს.კ. ფანტელები 1 ლ რძეში უნდა ჩაყაროთ და ადუღებამდე მიიყვანოთ. შემდეგ გადმოიღეთ. დილით უბრალოდ გაათბეთ.

როგორ მოვხარშოთ ფაფა სწორად

მანის ფაფა უფრო გემრიელი იქნება თუ 4 ს.კ. მარცვლებს ლიტრ რძეში შეურევთ და აადუღებთ. 2 წუთის შემდეგ, ქვაბი ცეცხლიდან გადმოიღეთ და თავზე დააფარეთ. დატოვეთ 20 წუთით.

როგორ მოვხარშოთ ფაფა სწორად

სიმინდის ფაფა, ერთადერთია სიიდან, რომელიც დიდხანს უნდა ხარშოთ. დაახლოებით 30 წთ. 1 ჭიქა მარცვლებზე 2,5 ჭიქა წყალი მოდის. ასეთ ფაფას ძირითადად მიკროტალღურ ღუმელში ამზადებენ: დაასხით მარცვლებს წყალი, დაამატეთ მარილი, შაქარი, ქიშმიში გემოვნებით, დაახურეთ თავზე და 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 40 წთ გააჩერეთ. შემდეგ შიგთავსი მოაცალეთ და უკან 10 წუთით დააბრუნეთ.

როგორ მოვხარშოთ ფაფა სწორად

მასალის გამოყენების პირობები